Korona virus

Mjere zaštite i korisne informacije

Službeni e-mail kontakt:

stozer.delnice@gmail.com

Službeni telefon:

099 529 8918

Mole se građanke i građani s područja Grada Delnica, da zahtjev za izdavanjem propusnica podnose putem maila stozer.delnice@gmail.com, a samo iznimno osobno, i to utorkom i petkom u vremenu od 08,00 do 10,00 na adresi Trg 138. brigade HV 4, na za to određenom mjestu.

Podnošenjem zahtjeva putem maila, izdavanje propusnice biti će u najkraćem mogućem vremenu, tj. unutar nekoliko sati, dok će u slučaju podnošenja zahtjeva osobno, izdavanje propusnica biti nešto duže, u trajanju od 2-3 dana. Potvrde će se izdavati utorkom i petkom u vremenu od 13,00 do 14,00 sati u holu zgrade Gradske uprave. 

Rad ordinacija opće/obiteljske medicine u Delnicama

Sukladno podacima dobivenim od Ravnateljstva Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, mijenja se raspored rada ordinacija opće/obiteljske medicine i isti vrijedi od 24. ožujka 2020. godine. U Domu zdravlja, Ispostavi Delnice, od 24. ožujka ordinacija TIMA 1 radit će 7 dana, a nakon čega pacijente preuzimaju ordinacije TIMA 2.

TIM 1 je ordinacija dr. Jelene Pavić Mamula (zamjena dr. Viktor Simunović),

TIM 2 ordinacija dr. Vike Pleše i dr. Anite Komljenović.

One ordinacije koje su u datom tjednu dežurne, bit će dostupne svim pacijentima a otvorene do 20:00 sati.

Rad dentalne zdravstvene zaštite na području ispostave Delnice

Rad se organizira od 08:00 d0 20:00 sati svaki dan u tjednu, osim nedjelje i praznika, svatko u svojoj ordinaciji, zajedno sa medicinskom sestrom/tehničarem u timu.

Svi građani koji imaju nedoumice o Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja mogu se obratiti Zapovjednici Stožera civilne zaštite Grada Delnica, Katarini Mihelčić na mail stozer.delnice@gmail.com

Molimo da uz svoj upit priložite Rješenje o upisu u Sudski registar ili vlastoručno potpisanu izjavu kako bi se moglo točno utvrditi koju djelatnost, u najvećem obimu, obavljate.

 

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju!

UPOZORENJE!

Članak 180.

(1) Tko ne postupi po propisima ili naredbama kojima nadležno državno tijelo nareduje preglede, dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju, odvajanje bolesnika ili drugu mjeru za sprčavanje i suzbijanje zarazne bolesti medu ljudima, odnosno za sprjčavanje i suzbijanje zarazne bolesti životinja od kojih mogu
oboljeti i ljudi, pa zbog toga dođe do opasnosti od širenja zarazne bolesti medu ljudima ili preno5enja zarazne bolesti sa životinja na ljude kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.
(2) Tko ne pridržavajući se mjera zaštite drugoga zarazi opasnom zaraznom bolešću, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

Stožer civilne zaštite Grada Delnica donio je odluku o mjeri privremenog zatvaranja Dječjeg vrtića Hlojkica od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. do petka 27. ožujka 2020. godine.

Također, u svim objektima u vlasništvu Grada Delnica do daljnjeg se obustavljaju sve kulturne, sportske i ostale aktivnosti. Gradanima preporučamo izbjegavanje boravka u zatvorenim prostorima u kojima boravi veća grupa ljudi i primjenjivanje higijenskih zaštitnih mjera epidemiološke službe. Osobe koje su boravile na području zaraženih država ili sumnjaju da su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, pozivamo na odgovorno ponašanje i javljanje epidemiološkoj službi (tel. 091/125-7210). Ako sumnjate da se pojedine osobe ponašaju neodgovorno, njihov boravak na zaraženim područjima ili da su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, a ne primjenjuju mjere samoizolacije, možete iz prijaviti Državnom inspektoratu na broj 01/237-5151.

Zapovjednica stožera, Katarina Mihelčić

Službena stranica Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu

https://www.koronavirus.hr/

Kontakt:

Grad Delnice
Trg 138. brigade HV 4,
51300 Delnice

 

tel. 051/812-131, 051/812-055
fax. 051/812-037

e-mail: pisarnica@delnice.hr

Radno vrijeme:
Ponedjeljak - petak:
07:00 - 15:00 sati
OIB: 03944325629
Matični broj: 02638207