Na atletskom stadionu u Izmiru održano je 32.Balkan masters athletich shampionnship prvenstvo od 1 do 3.rujna 2023.godine. u organizaciji Turske atletske federacije.

Više od petstotinjak atletičara iz jedanaest zemalja, na trodnevnom je natjecateljskom dijelu nastupalo u svim atletskim disciplinama i kategorijama.

Za Hrvatsku reprezentaciju nastupala su tri člana. Boris Lacković iz Varaždina, Sandra Šarić iz Zagreba i Slavica Grgurić Pajnić iz Delnica. „ Kao članica reprezentacije i AK Kvarner iz Rijeke, bilo mi je časno nastupati na ovom Balkanskom prvenstvu. Dosada sam nastupala na istom prvenstvu u Grčkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Srbiji, Sloveniji te sam po prvi puta kroz nastup u Izmiru, posjetila Tursku, zemlju sa posebnom turističkom,  trgovačkom i svakodnevnom kulturom. Samo natjecanje odvijalo se na stadionu kod temperature  do 38 stupnjeva. Dugotrajno putovanje autobusom i svi ostali uvjeti bili su presudni i za fizičku pripremljenost koja je u ovom slučaju bila veoma potrebna. Nastupila sam kroz tri bacačke discipline i to bacanje kugle, diska i koplja. Prije početka natjecanja priželjkivala sam bar jednu medalju sa tako velikog natjecanja i dakako na samom nastupu dala sam sve od sebe da to ostvarim. Nagrade i priznanja na proglašenju uručio nam je osobno predsjednik BAMA organizacije gosp. Ercan Ozkan.

U bacanju kugle i diska osvojila sam prvo mjesto. U bacanju koplja, kao sporedna moja bacačka disciplina, osvojila sam brončanu medalju. Ponosna sam na učinjeno, možda osobno nisam sa nekim rezultatom najzadovoljnija ( kugla!) no prvo mjesto na postolju i Hrvatska zastava kod proglašenja na stadionu Izmir, nagrada je za sav trud, koji ulažem u sport i da se još uvijek mogu nositi sa izazovima koji se pred svaki moj nastup stavljaju. Sa članicama reprezentacije Turske, Grčke, Rumunjske, Srbije i ostalih, sklopila sam prekrasna prijateljstva koja nadmašuju sve poglede a vezana su na sportsku priču, podršku i poticaj te izuzetno fer i korektno ponašanje na samom natjecanju. Veselim se i priželjkujem natjecanja koja slijede kroz sport kao stil, način života i razmišljanja.“

Skip to content