Pravo na isplatu uskršnjice imaju umirovljenici ili korisnici nacionalne naknade za starije osobe s prebivalištem na području Grada Delnica stariji od 60 godina.

Osobe čiji je prihod do 400,00 eura, ostvarit će pravo jednokratnu isplatu u iznosu 40,00 eura, Osobe čiji je prihod 400,01 eura i više, ostvarit će pravo jednokratnu isplatu u iznosu 20,00 eura.

Umirovljenici ili korisnici nacionalne naknade za starije osobe ostvarit će pravo na novčanu pomoć dolaskom u Poslovnicu FINA-e, u razdoblju od 2. travnja do 30. travnja 2024. godine uz predočenje osobne iskaznice i/ili dokumenta na kojem je vidljiv OIB.

Iznimno se isplata može izvršiti i u slučaju kada korisnik prava na uskršnjicu i preuzimatelj gotovog novca nisu iste osobe, ali tada uz osobnu iskaznicu korisnika prava, osoba predočava i vlastitu osobnu iskaznicu.

Spisak korisnika sastavio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, a ukoliko se dogodi da netko od korisnika nije na spisku, molimo da se obrati u gradsku upravu u sobu 22 s osobnom iskaznicom i rješenjem o mirovini.

Skip to content