U atletskoj dvorani Zagrebačkog velesajma, paviljon 1 u Zagrebu održano je u subotu 13. Otvoreno dvoransko atletsko prvenstvo Hrvatske za veterane i veteranke.

Nastupilo je ukupno 120 natjecatelja iz Slovenije, Mađarske, Austrije i Hrvatske. Natjecanje je organizirano na visokom nivou.

Od Hrvatskih atletičara nastupili su i atletičari iz AK Kvarner Rijeka te ostvarili slijedeće rezultate. U utrci na 200 m žene 50 godina Senka Kolovratić Frlić drugo mjesto, skok u vis žene 40 godina Irena Vlahinić prvo mjesto, skok sa motkom Igor Štrk muški 55 godina prvo mjesto i Slavica Grgurić Pajnić iz Delnica, žene 60 plus u bacanju kugle prvo mjesto.

„ Ovo mi je drugi ovogodišnji dvoranski nastup. Biti prvak Hrvatske na ovom prvenstvu  je veliko zadovoljstvo i ponos. Početak je to atletske sezone i sigurno će i sami rezultati biti iz takmičenja u takmičenje sve bolji i bolji. Ostvarila sam dobar rezultat tako da nisam opterećena rekordima  koji su zapravo na natjecanjima pozornost da se i ruše. Generacije koje dolaze imaju taj zadatak a nama koji smo u toj prići, da se ponovim, ostaje samo rad, treninzi, prema svojim mogućnostima i htjenjima i zdravlje, bez povreda i ostalih nekih smetnji. Slijedeće prvenstvo je na dvoranskom prvenstvu Balkana u Beogradu i osobno se tome veselim . Prijavljeno je 459 atletičara iz desetak zemalja Jugoistočne Europe a  od Hrvatske reprezentacije će nastupati 30 atletičara i atletičarki.Vjerujem da ćemo ostvariti dobre rezultate, rekorde i odličnu atmosferu kao i do sada. Balkanijada se odvija od 6 do 9. ožujka 2020. u Beogradu“

Slavica Grgurić Pajnić

Skip to content