Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavio je dana 04. listopada 2021. Poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu.

Cilj poziva je povećanje broja programa koji potiču razvoj publike u kulturi. Razvoj publike usmjeren je na kreiranje dugoročnih procesa koji će podići razinu aktivnoga sudjelovanja u kulturi i umjetnosti, učiniti ih dostupnijima, prepoznajući različitost potreba publike. Njezinih socijalnih i ekonomskih iskustava te dob potencijalnih korisnika.

Prihvatljivi prijavitelji – samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području Republike Hrvatske, udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i ustanove koje obavljaju djelatnost umjetničkog obrazovanja. Sve fizičke i pravne osobe registrirane za obavljanje djelatnosti u području kulture tijekom najmanje dviju godina (registracija, opis rada i postignuća).

Visina potpore:

  • najniži iznos potpore za jednogodišnje programe je 20.000,00 kuna
  • najviši iznos potpore za jednogodišnje programe je 50.000,00 kuna

Predlagatelj može prijaviti najviše jedan program.

Programi će se provoditi tijekom 2022. godine.

Rok za prijavu je 5. studenoga 2021. godine.

Više detalja na poveznici:
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske – Objavljen Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu (gov.hr)

Skip to content