25. Otvoreno Međunarodno atletsko prvenstvo Hrvatske za veterane i veteranke održalo se 12.09.2021 godine u Čakovcu na stadionu Mladost.

Uz predstavnike Hrvatske nastupali su i atletičari iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije iz mnogobrojnih atletskih klubova svoje Zemlje.

 Za AK Kvarner iz Rijeke nastupali su: Vesna Musulin, Slavica Grgurić Pajnić, Branislav Poznanović i Igor Štrk .

„ Nastup na prvenstvu Hrvatske za mene je posebna čast. Ujedno to mi je bio i prvi atletski nastup u ovoj godini. Nastupila sam u bacanju kugle, diska i koplja. U svim sam disciplinama osvojila zlatne medalje i naslove prvakinje Hrvatske za 2021.godinu. Poseban je protekli period i za nas sportaše, od treninga i nastupa. U proteklim sam godinama imala do desetak sportskih nastupa, no situacija sa koronom omela je onaj bitan faktor kontinuiteta u nastupima i treninzima. No, sveobuhvatno, moram biti zadovoljna.

U kategoriji W65 plus u bacanju kugle, diska i koplja, ostvarila sam rezultate za zlatne medalje što daje svakom sportašu poticaj i nagradu. Na tablicama Hrvatske veteranske vrste, svih vremena, nalazim se na samome vrhu već i u dobnim skupinama W55, W60, W65 i mislim da su to zaista izvrsni rezultati. Moram priznati da prvo mjesto zauzima bacačica kugle i diska Katarina Šporer  iz Delnica, u tim kategorijama. Ovu godinu sam na istim tablicama,  u svojoj kategoriji ,u bacanju koplja na drugome mjestu a koplje je moja sporedna bacačka disciplina. Prvo mjesto ima Melita Milivojević iz Zagreba. Nikada nisam mislila da ću svojim bacanjima dosegnuti neke pozicije među zaista vrhunskim bacačicama, no evo sve je moguće da se dogodi i dogodilo se na moje veliko zadovoljstvo.

Atletski veterani AK Kvarner ostvarili su zaista odlične rezultate. Vesna Musulin u kategoriji W60 u bacanju kugle i diska dvije zlatne medalje. Branislav Poznanović  Men 75 zlatna medalja u  trčanju  na 100 i zlato na 200 metara. Igor Štrk u kategoriji Men 60 u skoku s motkom sa odličnih 2.60 m osvojio je zlatnu medalju. Nastup za naš klub bio je odličan. Organizacija prvenstva od strane  AK Međimurje Čakovec bila je na visokom nivou”.

Skip to content