Delnice, 27. rujna 2017.

Dva zlata i srebro Slavice Grgurić - Pajnić

Na završetku atletske sezone za 2017 godinu atletičarka iz Delnica Slavica Grgurić Pajnić kao reprezentativka Hrvatske u Bugarskoj, Stara Zagora, stadion Beroe, osvojila je dvije zlatne medalje u bacanju kugle i diska te srebrnu medalju u bacanju koplja.

Od 22-24. Rujna u Staroj Zagori, Bugarska, na stadionu Beroe održan je 27.Balkan Masters Athletics championships.

Hrvatsku vrstu zastupala su 23 atletičara koji su veoma uspješno završili ovo natjecanje i ukupno osvojili 50 medalja. Po zbrojenim rezultatima i konkurencijama, Slavica Grgurić Pajnić u bacanju kugle i diska osvaja dvije zlatne medalje a u bacanju koplja srebro što je među Hrvatskim natjecateljima svrstava među tri najbolja hrvatska predstavnika.

„ Prvi nastup za Hrvatsku veteransku atletsku reprezentaciju bio mi je na prvenstvu Balkana u Zagrebu 2013.godine gdje sam osvojila srebrnu medalju u bacanju kugle. Na drugom nastupu 2014.godine, na prvenstvu Balkana u Rumunjskoj, Bukurešt, osvajam u bacanju diska i kugle dvije brončane medalje. 2015.godine u Grčkoj, Thessaloniki osvajam tri srebrne medalje u bacanju kugle, diska i koplja a plasman 2016.godine na prvenstvu Balkana u Novom Sadu donosi mi u bacanju kugle, diska i koplja srebrne medalje.

2017. godina je za mene sportski, atletski, gledano veoma uspješna te je pred sam kraj atletske sezone ovaj odličan rezultat , na prvenstvu Balkana u Bugarskoj, samo potvrda dobrog rada kroz cijelu godinu gdje sam na mnogim prvenstvima osvajala medalje i priznanja.

- Otvoreno prvenstvo Slovenije u dvorani, Celje – kugla zlato

- Otvoreno prvenstvo Hrvatske u dvorani, Rijeka- kugla zlato

- Otvoreno državno prvenstvo Slovenije u bacačkom petoboju, Žalec – zlato i Balkanski rekord ( pet bacačkih sprava)

- Otvoreno državno prvenstvo Slovenije na stadionu, Celje – Kugla-zlato, disk-zlato

- Otvoreno atletsko prvenstvo Hrvatske na stadionu, Čakovec- kugla-zlato, disk-zlato, koplje- srebro.

Kao atletičarka kojoj nisu dostupne atletske dvorane i stadioni za pripreme, svoje kondicijske i tehničke pripreme za nastupe odrađujem na Petehovcu u Delnicama jer mi dvorana i stadion u Rijeci gdje sam član atletskog kluba Kvarner pričinjavaju dodatni materijalni i vremenski problem kojeg ne mogu odraditi. Upornost i dakako odgovoran rad donosi rezultate a ja sam dobar primjer svim sportašima i svim dobnim skupinama.“

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice