Delnice, 21. ožujka 2016.

R evolucija na International Freethought Film Festivalu

Iz Amaterskog video foto kluba Delnice u zadnje vrijeme stižu lijepe vijesti. Osim što je snimanje prvog od četiri planirana dokumentarna filma o Delnicama pri kraju, sa Floride je stigla vijest da je dokumentarni film " R evolucija" članova kluba Mirte Mataija i Gorana Zaborca odabran za prikazivanje na šestom International Freethought Film Festivalu koji će se od 13. do 15. svibnja održati u Orlandu, Florida. Uspjeh je tim veći kada se uzme u obzir da su u program festivala uvrštena samo dva dugometražna dokumentarca: "The Sum Total of Our Memory: Facing Alzheimer Together" američke autorice Barbare Klutinis i spomenuta "R evolucija" delničkih filmaša.

Prema pisanju organizatora festivala, IFFF predstavlja godišnji praznik slobode izražavanja. U program se odabiru filmovi iz cijelog svijeta koji imaju potencijal da započnu dijalog o važnosti razuma i znanosti (nasuprot praznovjerju) u tumačenju svijeta i napretka čovječanstva.

Inače, film "R evolucija" prema želji autora, bio je premijerno prikazan u Delnicama 12.02.2016., a svi koji su ga propustili tada pogledati imat će priliku to učiniti u Rijeci već 31.03.2016. Također, dogovoreno je prikazivanje u Drnišu u okviru Drniškog kulturnog ljeta.

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice