Delnice, 21. svibnja 2015.

PJESMOM, A NE BRAŠNOM OD ŠKOLE SE OPROSTILA JEDNA OD NAJBOLJIH GENERACIJA DELNIČKIH MATURANATA

Rastanak uz balone i sjećanje na Tina

DELNICE » Uz balone upućene u plavetnilo goranskog neba i ritam pjesme »Srce na cesti« grupe Film jučer su se delnički maturanti oprostili od svog gimnazijaskog i srednjoškolskog života, a baloni i pjesma, kao i njihovim tijelima ispisano ime Tin, bili su znak sjećanja na njihovog vršnjaka Tina Grgurića, mladića koji je stradao u rujnu na maturalnom putovanju u Španjolsku. Ta je tragedija bolno odjeknula i pogodila sve ljude na području županije, posebno Gorane i Delničane te sve Tinove vršnjake koji su i jučerašnji završni dan ovog dijela školovanja u velikoj mjeri vezali uz sjećanje na njega. Tom dijelu svečanosti nazočili su i Tinovi roditelji i sestra koji su, uz zahvalu Tinovim prijateljima i kolegama, novinarima rekli kako istraga o Tinovoj smrti i dalje traje. 
    Ukupno je u gimnaziji, ekonomskoj i strukovnim školama ove godine školovanje kraju priveo 61 učenik i učenica, rekao nam je ravnatelj Srednje škole Delnice prof. Zvonimir Imgrund naglasivši da je upravo ova generacija ponajbolja i najzrelija u jednom dužem nizu maturanata ove škole: »Riječ je o mladima koji su cijelu ovu školsku godinu, pa i ranije, svojim ponašanjem i zrelošću i u školi i van nje, potvrđivali svoj karakter. Upravo stoga  za sve njih se može reći da su u potpunosti spremni za predstojeći ispit zrelosti koji će, uvjeren sam, položiti na najbolji način«, rekao je Imgrund. 
    Maturanti su pak, nakon emocijama nabijenog prisjećanja na Tina, krenuli prema Radničkom domu gdje je već desetu godinu za redom pod nazivom »Pjesmom, a ne brašnom« organiziran završni oproštaj od škole. Tradiciju je prije 10 godina pokrenulo tadašnje Vijeće roditelja SŠ-a i Udruga »Sklad«, a priključio se i Grad Delnice u čije ime je i jučer sve maturante, uz ravnatelja, pozdravio i gradonačelnik Ivica Knežević, a druženje je po deseti put pratila grupa »Trend«.

Dokazano: Tin nije umro na mjestu gdje je pronađen 
    
    »Jedino što u ovom trenutku možemo reći je to da je potvrđeno dokazima kako mjesto gdje je Tin pronađen mrtav, nije i mjesto gdje je umro. Sve je izvjesnije da nije riječ o nesreći, već vjerojatno o tome da je Tin ubijen za vrijeme maturalnog putovanja. Čim istraga završi, o svemu ćemo obavijestiti javnost«, rekli su roditelji stradalog Tina Grgurića.

(M.K.)

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice