Delnice, 11. svibnja 2015.

ZLATNA RUKAVICA NOVI USPJEH DELNIČKOG BOKSA

Matteo Komadina državni prvak

Član BK Delnice do titule seniorskog prvaka u lakoj kategoriji došao je na 25. Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, a radost je povećao i poziv u reprezentaciju, što ga može odvesti i na Olimpijadu 2016.

DELNICE » Boksački prvak Hrvatske u lakoj kategoriji je Delničanin Matteo Komadina, član Boksačkog kluba Delnice, a do titule seniorskog prvaka došao je na 25. Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore održanom u Sesvetama. Novi naslov državnog prvaka – već treći ove godine – za delnički sport ima izuzetan značaj jer je izboren u seniorskom uzrastu, što znači da se u BK Delnice kvalitetno radi sa svim uzrastima, što potvrđuju i odličja ostvarena u svim starosnim uzrastima! 
    Komadina je put do naslova prvaka Hrvatske počeo pobijedivši u polufinalu dvostrukog prvaka Hrvatske Mateja Šimeca (BK Metalac Zagreb). Meč je bio izuzetno kvalitetan i neizvjestan do kraja druge runde, kada Komadina počinje dominirati, da bi u trećoj rundi stekao uvjerljivu prednost i pobijedio. U finalu se susreo s Nikolom Cojkićem iz BK-a Kralj Tomislav, koji je u meč krenuo vrlo agresivno, ali je već u prvoj izmjeni udaraca zaustavljen jer mu je sudac nakon dobrog udarca Komadine morao brojiti prvi put. No, već početkom treće minute te prve runde Komadina je plasirao udarac koji protivnika ruši na pod pa je meč okončan prekidom i Komadina je finale trijumfalno završio tehničkim knockoutom u prvoj rundi. 
    

Pola godine van ringa

Radost zbog osvajanja naslova prvaka povećao je i poziv za nastup u sastavu hrvatske boksačke reprezentacije i to na predstojećem europskom i svjetskom prvenstvu, natjecanjima na kojima, pokaže li se dobar, Matteo može ispuniti normu za nastup na Olimpijadi 2016. u Rio de Janeiru. Presretni Komadina ističe da naslov nije očekivao, ponajprije stoga što je više od šest mjeseci bio van ringa zbog operacije šake koju je ozlijedio na natjecanjima Bundeslige: »Svakako, ovaj naslov rezulat je predanog rada i velikog angažmana, kako mene tako i mojih trenera«, rekao je Komdina koji se već intenzivno priprema za lipanjski nastup na Europskim igrama. Njegov naslov prvaka treće je zlato koje u dosadašnjem dijelu 2015. godine stiže u BK Delnice s državnih natjecanja. Uz Komadinu, titulu državnog prvaka stekli su još u kategoriji kadeta Dorjan Marko te u konkurenciji mlađih seniora Krešimir Šporčić, dok su se broncom okitili Domagoj Dumešić i Andrej Juričić. 
    
Potpora Grada


Komentirajući ovaj izvanredni uspjeh boksača svih generacija BK Delnice, glavni trener Kristijan Hodak ističe da je poziv za reprezentaciju dodatno priznanje svakom sportašu jer pruža mogućnost nastupa na europskim i svjetskim prvenstvima: »Već sam plasman na ova natjecanja iznimno je postignuće, osobito za klub iz malog grada poput Delnica. Grad je dao veliku podršku Komadini prilikom priprema za prvenstvo. Iako zbog loše financijske situcije ove godine nismo otišli niti na jedno ligaško natjecanje, zahvalni smo Gradu na pomoći, a nadamo se potpori i za odlazak na europsko i svjetsko prvenstvo jer pripreme za natjecanja u tom rangu, osobito želi li se ostvariti vrhunski rezultat, nadilaze naše financijske mogućnosti«, govori Hodak koji zasluge za ove sjajne rezultate, ističe, dijeli i s pomoćnim trenerima – Karlom Kruljcem i Darkom Pircom, iskusnim boksačima koji su se maksimalno angažirali tijekom priprema i dali veliki doprinos u stvaranju prvaka.

Kapa dolje Kristijanu Hodaku 
    
    S obzirom na to da u klubu nema boksača koji na nekom natjecanju nije osvojio medalju, da je u svega devet godina rada stvoreno nekoliko državnih prvaka i viceprvaka koji su nastupali na europskim i svjetskim prvenstvima te da je već godinama među najuspješnijim boksačkim klubovima u županiji, ali i u samom vrhu hrvatskog amaterskog boksa u kojem se svake godne natječe 60-ak klubova, osnivaču i treneru kluba Kristijanu Hodaku svakako treba odati priznanje za dosadašnji rad jer stvarati vrhunske rezultate u Gorskom kotaru koji grca u besparici doista je vrijedno pažnje

(M.K.)

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice