Delnice, 05. svibnja 2015.

PROLJEĆE ZAPOČELI ZAVRŠNI RADOVI NA KAPITALNOM KOMUNALNOM, EKOLOŠKOM I URBANISTIČKOM PROJEKTU

Supilova ulica gotova do prosinca

Planirani rok završetka radova je 30. studenoga ove godine, a dosadašnja dinamika radova, uz nadu da ni Grad neće sa svojim radovima naići na nepredviđena iznenađenja, ohrabruje i nagovještava da će se ugovoreni i planirani rokovi održati 

S dolaskom proljeća, u Delnicama je zaživio i nastavak radova na kapitalnom projektu uređenja Supilove ulice koji je tijekom protekle godine, sukladno planovima, realiziran do zgrade nekadašnjeg kina. Ove nas godine očekuje drugi, ujedno i završni dio tih radova, a prvi pripremni radovi (iskolčenje trase, izrada prometnog rješenja, istražni radovi i dr.) počeli su još 20. ožujka, da bi potom deset dana kasnije počeli i radovi na trasi. Delnički gradonačelnik Ivica Knežević najavljuje da bi radovi do raskršća Supilova-Bolfova-Mesnička ulica, trebali biti izvedeni najkasnije do 15. lipnja ove godine, što bi omogućilo da i Grad krene na vrijeme sa svojim građevinskim aktivnostima uređenja nogostupa, vozne plohe i javne rasvjete. 
    

Pročistač

– Planirani rok završetka radova je 30. studenoga ove godine, a dosadašnja dinamika radova, uz nadu da ni Grad neće sa svojim radovima naići na nepredviđena iznenađenja, ohrabruje i nagovještava da će se ugovoreni i planirani rokovi održati. 
    Vrijednost radova sa stručnim nadzorom koje provodi TD Komunalac vodoopskrba i odvodnja d.o.o. iznosi oko 12 milijuna kuna, dok vrijednost radova kojih je investitor Grad, iznosi oko 6 milijuna kuna. Naravno da krunu svih započetih aktivnosti na sanaciji Supilove predstavlja pročistač otpadnih voda koji bi također morao biti dovršen do kraja ove godine, a njegova vrijednost je oko 15 milijuna kuna, od čega 90 posto troška pokrivaju Hrvatske vode, a 10 posto Grad Delnice.     
    Sanacija Supilove ulice je zahvat koji ima dugoročno višestruko značenje budući da će izgradnja kolektora fekalne i sustava oborinske odvodnje itekako podići komunalni standard građana, a naša izvorišta pitke vode će biti zaštićena čime će se osigurati održiva i trajna opskrba stanovnika kvalitetnom pitkom vodom. 
    
Urbana dimenzija


U tom smislu, veliko značenje ima i kompletna zamjena cjevovoda pitke vode te prespoj do svakog stambenog objekta. Na cijeloj dionici mijenja se i kompletna infrastruktura javne rasvjete, a bit će rješeno i pitanje semaforizacije križanja Šetalište hrvatskih šuma i ulice Ante Starčevića sa Supilovom ulicom. I na kraju, Grad je dobio novu urbanu dimenziju budući da nova Supilova ulica počinje na kraju novoizgrađenog trga s fontanom koji Grad svako čini privlačnijim, atraktivnijim i ljepšim, a i ime trga, koji će uskoro dobiti, pojačati će, vjerujemo, taj opći dojam, ističe Knežević dodajući da će nogostupi oko župne crkve biti popločeni ukrasnim betonskim elementima kao na gornjem djelu Supilove i oko bivšeg kina, što će i donjem dijelu ulice dati efektniji i ljepši izgled.

PRIŽELJKUJE SE LIJEPO VRIJEME 
    
    Poslove na vodoopskrbnom sustavu realiziraju djelatnici TD Komunalac vodoopskrba i odvodnja d.o.o., a to je poduzeće provelo i javni natječaj za izbor izvođača radova na infrastrukturi. Kao najpovoljniji izvođač tih radova izabrano je TD Goran graditeljstvo d.d. iz Delnica, s kojim je zaključen ugovor o radovima. Naravno, ono što svi izvođačima trebamo poželjeti je – lijepo vrijeme. Ili bar puno ljepše od prošlogodišnjeg kišnog ljeta.

(M.K.)

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice