Delnice, 23. travnja 2015.

STIGLO RJEŠENJE ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA MOŽE RADITI

Novom rukovodstvu »zeleno svjetlo«

Davorin Klobučar, predsjednik Odbora za sport, kulturu i tehničku kulturu, čestitao je Tomiću na potvrdi izbora i zahvalio Uredu državne uprave naglasivši kako vjeruje u dobru suradnju

DELNICE » Ured državne uprave donio je rješenje o izmjeni osoba koje zastupaju Zajednicu sportskih udruga Grada Delnica, a eventualna žalba na tu odluku ne odgađa to rješenje što znači da krovna udruga delničkih klubova na čijem je čelu novo rukovodstvo može početi funkcionirati, istaknuo je na jučerašnjoj sjednici Odbora za sport, kulturu i tehničku kulturu grada Delnica, Dražen Tomić, novoizabrani predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Delnica koji je, prisjetivši se još jednom zbivanja i sukoba koji su od listopada prošle pa do travnja ove godine obilježili postupke izbora novog rukovodstva, najavio kako je prvi konkretni zadatak hitni sastanak delničkih klubova i sportskih udruga na kojem će se pokušati realizirati prijave na natječaj za sredstva Hrvatskog olimpijskog odbora. 
    

Predugi sukobi oduzeli vrijeme

»Nažalost, zbog predugih sukoba koji su uzeli jako puno vremena mi u prijavu idemo u završnim danima postojećeg roka i pitanje je hoćemo li i koliko uspjeti. No, svakako ćemo pokušati sudjelovati u ovom natječaju i za nabavu sportske opreme, a nakon toga zadatak će nam biti otvoriti žiro račun koji prethodno čelništvo nije napravilo, potom se učlaniti u Sportsku zajednicu Primorsko-goranske županije te, naravno, sudjelovati u što većem broju prijava na natječaje za opremu, sredstva i razne sportske projekte kako bismo na taj način u što većoj mjeri omogućili našim klubovima mogućnost iznalaženja sredstava van okvira gradskog proračuna«, rekao je Tomić. 
    Davorin Klobučar, predsjednik Odbora za sport, kulturu i tehničku kulturu, čestitao je Tomiću na potvrdi izbora i zahvalio Uredu državne uprave naglasivši kako vjeruje u dobru suradnju sa Zajednicom sportova čije je novo rukovodstvo prepoznala većina delničkih sportskih klubova. »Da je delnički sport vrlo kvalitetan, potvrđuju rezultati ostvareni u nepuna četiri mjeseca ove godine. Članovi Boksačkog kluba »Delnice« na državnim su prvenstvima osvojili četiri medalje, a uspješni su i na međunarodnim turnirima. 
    
Odlični rezultati


Najmlađi članovi Kuglačkog kluba »Goranin« prvi puta u povijesti kluba osvojili su čak tri medalje na državnim prvenstvima, a s medaljom s državnog prvenstva vratila se i Marta Kožul, plivačica PK »Delnice«. Odlične rezultate bilježimo i na sportskoj školskoj razini pa su tako šahisti osnovci drugi u Hrvatskoj, a na državno prvenstvo plasirale su se i muška te ženska ekipa u krosu. Ako tome dodamo da je Kuglački klub »Goranin« bio uspješan domaćin prvenstva Hrvatske za kadete, onda je jasno da se u ovu godinu ušlo jako kvalitetno i na području organizacije sportskih priredaba, a posebno raduje to što ove sjajne rezultate ostvaruju mladi sportaši što je najbolji dokaz stručnosti i kvalitete rada ljudi koji ih vode. Naravno, ovi rezultati obvezuju Grad Delnice na daljnja ulaganja, usprkos besparici i krizi«, rekao je Klobučar.

Prijedlozi za godišnje nagrade 
    
    Klobučar je predložio, a članovi Odbora za sport, kulturu i tehničku kulturu prihvatili da za Godišnju nagradu Grada Delnica predlože Vokalni sastav DiM koji je prošle godine nizom odličnih nastupa i osvajanjem nekoliko nagrada pronio glas o Delnicama diljem Hrvatske pa i izvan nje. Uz to najavljeno je kako će zbog već do sada odličnih rezultata kuglača i boksača, vjerojatno i ova dva kluba, biti predložena za Godišnju nagradu Grada Delnica.

(M.K.)

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice