Delnice, 23. ožujka 2015.

IZNIMNI USPJESI DELNIČKI BOKSAČI DEKLASIRALI PROTIVNIKE

Prvaci iz ringa traže pravi sportski život

Krešimir Šporčić je na državnom prvenstvu za mlađe seniore osvojio naslov prvaka Hrvatske, dok je Andrej Juričić osvojio broncu 


DELNICE » Bez obzira na to što rade u uvjetima koji bi mnogima drugima bili odviše otežavajući, članovi Boksačkog kluba »Delnice« iz sezone u sezonu ostvaruju na državnoj, pa i međunarodnoj razini, iznimno vrijedne rezultate. Posljednji takvi primjeri su naslov prvaka Hrvatske na državnom prvenstvu za mlađe seniore koje se održavalo u Koprivnici, a osvojio ga je Krešimir Šporčić, dok je njegov klupski kolega Andrej Juričić osvojio broncu! 
    Šporčić je do zlata u poluteškoj kategoriji do 81 kg došao pobijedivši dva izuzetno jaka borca. U prvom meču deklasirao je dvostrukog prvaka Hrvatske, boksača Senja Marina Jančića kojeg je čak tri puta rušio u knock down, dok je u drugom meču uvjerljivom dominacijom pobijedio aktualnog prvaka Hrvatske, Zagrepčanina Ivana Ciglara kojeg je također rušio na pod i to dva puta! Sjajan nastup s čak pet knock downa i osvojen naslov prvaka Hrvatske Šporčiću su osigurali pravo nastupa na Europskom prvenstvu koje će se u studenom održati u Poljskoj. 
    Vrlo uspješan nastup na prvenstvu imao je i Andrej Juričić. U lakoj kategoriji do 60 kg u polufinalu je tijesnom borbom na bodove izgubio od četverostrukog prvaka Hrvatske. Uzme li se u obzir da je Juričić početnik i da iza sebe ima samo jedan službeni meč, uspjeh je još značajniji. 
    Rezultatima svojih boksača zadovoljan je i trener Boksačkog kluba Delnice Kristijan Hodak koji ističe kako Šporčić ima veliki potencijal i sve kvalitete pravog prvaka. No da bi ostvario vrhunski rezultat, prema Hodakovu mišljenju, puno se toga mora poklopiti, prije svega da mu Grad Delnice iz čijeg se proračuna klub i financira omogući sportski život. Stoga Hodak apelira na nadležne institucije da se angažiraju i pomognu kako bi zajedničkim snagama stvorili boksača svjetskog ranga. 
    Ovim sjajnim nastupom na državnom prvenstvu za mlađe seniore nova natjecateljska sezona za Boksački klub »Delnice« započela je i više nego uspješno, a u klubu se nadaju i vrlo uspješnom nastavku i to na državnom prvenstvu za kadete i mlađe kadete u Splitu. 
    »Imamo izuzetnu generaciju klinaca koji su već sada svojim radom i pripremnim mečevima pokazali strahovit napredak i postavili ozbiljne ciljeve. Stoga sam siguran da ćemo se i s ovog prvenstva vratiti s medaljama«, najavio je Hodak

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice