Delnice, 21. ožujka 2015.

EDUKACIJA PREDSJEDNIK CLUSTERA ZA EKO-DRUŠTVENE INOVACIJE I RAZVOJ TEODOR PETRIČEVIĆ U DELNICAMA

Seminar iz društvenog poduzetništva

Ove godine u PGŽ-u trebalo bi zaživjeti pet takvih poduzetničkih inicijativa, rekao je Teodor Petričević


DELNICE » Protekla dva dana delnički Hotel »Risnjak« bio je domaćin edukacijskog seminara iz društvenog poduzetništva na temu »Trening i mentorstvo u razvoju zadružnih/društvenopoduzetničkih pothvata«. Sudionicima seminara svoje iskustvo i znanje ponudio je Teodor Petričević, osnivač desetak društvenih poduzeća, predsjednik Clustera za eko-društvene inovacije i razvoj Hrvatska, Zadruge za etično financiranje te ACT grupe, a na edukaciji su sudjelovali predstavnici upravnih odjela za socijalnu politiku i mlade, za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj, za kulturu, sport i tehničku kulturu i te za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima PGŽ-a, kao i predstavnici ustanova socijalne skrbi, Lokalne razvojne agencije Pins, LAG-a Gorski kotar, poduzetnika, OPG-ova, bankarskog sustava i udruga mladih. 
    Po riječima Petričevića skup u Delnicama početak je rada na razvoju društvenog poduzetništva koje u najvećoj mjeri obuhvaća organizacije civilnog društva i udruge koje svoj vrijednosni sustav mogu pretočiti u poduzetnički pothvat. Skup u Delnicama pružio je mogućnosti uvida u stanje i potrebe lokalnih zajednica PGŽ-a te traženje potencijalnih poslovnih modela društvenog poduzetništva pri čemu je očigledno da je, primjerice, na području Gorskog kotara i sličnih ruralnih područja vrlo velik potencijal u poljoprivrednoj proizvodnji te pružanju socijalnih usluga različitog tipa. 
    – Na razini Hrvatske priprema se Strategija razvoja društvenog poduzetništva 2015.-2020. i tek nakon toga će okviri za razvoj i djelovanje društvenog poduzetništva biti puno bolji. Naravno, u svemu tome veliku pomoć mogu pružiti strukturni fondovi EU. Dvodnevni rad u Delnicama bit će nastavljen razradom ovdje predloženih poslovnih modela, izradom studije izvedivosti te tehničkom pomoć pri izradi dokumentacije i to za, pretpostavljamo, pet poduzetničkih inicijativa društvenog poduzetništva koje bi ove godine trebale zaživjeti na području PGŽ-a, rekao je Petričević

(M.K.)

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice