Delnice, 02. ožujka 2015.

ZIMSKI SPORTSKI SUSRETI RIJEČKI IZVIĐAČI U DELNICAMA

Šetnja, druženje, klizanje, plivanje...

Zamišljeni kao cjelodnevno druženje uz zabavne igre na ledu, u bazenu i dvorani, susreti su stekli kod riječkih izviđača veliku popularnost pa nikakav problem nije bio napuniti dva autobusa, kaže Žarko Seršić 

DELNICE » Dan pun klizanja na ledu, šetnje snježnim ulicama, uživanja u dvoranskim sportovima te na kraju i kupanje u bazenu s pogledom na snijegom pokrivenu prirodu, jučer je doživjelo stotinjak članova Saveza izviđača Rijeka koji su u Delnice stigli na svoje tradicionalne, već pete po redu, zimske sportske susrete. Zamišljeni kao cjelodnevno druženje uz zabavne igre na ledu, u dvorani i bazenu ovi su susreti stekli kod riječkih izviđača veliku popularnost pa nikakav problem nije bio napuniti dva autobusa, kaže Žarko Seršić, tajnik Saveza izviđača Rijeka. 
    

Do zadnje minute

– Štoviše, mnogi s nestrpljenjem očekuju dan kad krećemo na cjelodnevni izlet u Delnice jer se zna da ćemo se dobro zabaviti i opustiti. Klizalištu, bazenu i dvorani ove smo godine, samo za one starije članove, dodali i mogućnost kuglanja, a sve igre imaju natjecateljski karakter da bi bile zanimljivije i da bi se najuspješnije ekipe mogle radovati simboličnim nagradama (pehari, slatkiši...) koje dijelimo na kraju druženja. Naravno, u prvom nam je planu zabava, opuštanje i veselje pa smo tako, primjerice, na klizalištu osmislili dva poligona spretnosti, a najveći dio klizališta je slobodan za klizanje onima koji se još uče kako se ponašati na ledu. Nakon dva sata ledenog užitka selimo u dvoranu gdje ćemo podijeljeni u ekipe igrati mali nogomet, košarku i odbojku, dok će dio starijih imati svoj kuglački turnir, a nakon toga svi zajedno idemo u bazen gdje smo također osmislili nekoliko zanimljivih štafetnih igara te, naravno, kupanje i uživanje u činjenici da se kupate u toplom bazenu, a vani je snijeg, govori Seršić. 
    
Dogodine i penjanje


Vidjelo se to i »na terenu« gdje je sve vrvilo od aktivnosti pri čemu je prednjačilo četrdesetak najmlađih, tzv. poletaraca (izviđači do 12 godina) na koje su pazili stariji izviđači. Mnogima je najzanimljivije bilo na ledu gdje su padovi i smijeh bili normalna stvar, ali je isto tako bilo vidljivo da već mnogi već dobro vladaju umijećem klizanja. Nakon leda uslijedio je parket delničkog Doma sportova gdje su vođeni žestoki »okršaji« raznih ekipa, a kraj je bio blizak svakom Primorcu jer je voda ipak voda! Sve u svemu pete Zimske sportske igre Saveza izviđača Rijeka su uspjele pa je sigurno da će i sljedeće godine opet u Delnice stići članovi Odreda »Izviđača pomoraca« Kantrida – Rijeka, »3. maj«, »Primorje« te »Sjever – Jug« Kostrena/Jelenje. Štoviše, sljedeće godine, najavio je Žarko Seršić, bit će priređena i prezentacija slobodnog penjanja na penjačkoj stijeni koja odnedavno postoji u multifunkcionalnoj dvorani-klizalištu u Delnicama.

Sezona klizanja gotova!? 
    
    Nažalost, posjet stotinjak riječkih izviđača delničkom klizalištu znači i kraj klizačke sezone u Delnicama. Naime, postrojenje za proizvodnju leda je stalo s radom posljednjeg dana veljače i na ledu će se još moći klizati dok ga temperature ne otope. Budući da su prognoze takve da će zima još trajati, pitanje je nije li trebalo još bar za dva tjedna, kao prošle godine, produžiti klizačku sezonu. Jer, kad u srijedu padne novi tridesetak centimetara snijega i u trenucima dok Delnice i Gorski kotar budu debelo pod snijegom – klizalište neće raditi! Nije baš da je neka reklama za zimski turizam u Delnicama.

(M.K.)

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice