Delnice, 04. veljače 2015.

SPORTSKA TRAKAVICA U DELNICAMA IZVANREDNA SJEDNICA

Dražen Tomić na čelu Sportske zajednice

DELNICE » S 14 glasova za i jednim suzdržanim na izvanrednoj sjednici skupštine Sportske zajednice Grada Delnica za novog predsjednika te Zajednice izabran je Dražen Tomić, dopredsjednik je Goran Rački, Izvršni odbor čine Davorin Klobučar, Dragan Naglić, Boris Levar, Barbara Renka i Pavle Kruljac, u Nadzorni odbor izabrani su Predrag Cindrić, Viktor Šporčić i Tomislav Sabalić, a Etičko povjerenstvo čine Pero Rajčić, Igor Gašparac i Anabela Rudolf. 
    Izvanrednoj skupštini Sportske zajednice Grada Delnica nazočili su predstavnici 15 od 23 udruge koje čine SZG Delnice, a pojašnjavajući povode sazivanja izvanredne skupštine Boris Levar je u ime Inicijalnog odbora rekao kako je nakon izvanredne skupštine održane 31. listopada 2014. godine znatan dio članova ZSG Delnice bio nezadovoljan nizom na toj sjednici napravljenih grešaka i povreda Statuta. 
    

Niz pogrešaka

Primjerice, naglasio je Levar, niži zakonski akt ne može biti iznad višeg, a na toj sjednici dogodilo se upravo to jer je Poslovnik stavljen iznad Statuta što je dovelo do niza grešaka. Nadalje, onemogućavanjem glasovanja predstavnici Udruge »Parejda« povrijeđeno je zakonsko pravo nazočnosti te osobe i udruge koju je zastupala na izvanrednoj skupštini, tim više što je »Parejda« podržala predsjedničku kandidaturu Dražena Tomića kojemu je potom u tijeku glasovanja nedostajao upravo taj jedan glas. Napokon, istaknuo je Levar, na kraju te sjednice predsjedavajući Ivica Urbanc iznio je prijedlog o gašenju Sportske zajednice, iako tog prijedloga nije bilo ni na dnevnom redu, ni u dopuni dnevnog reda što je, s obzirom na to da je riječ o jednom od temeljnih statusnih pitanja, bilo neizostavno potrebno. Zbog svega toga, zaključio je Levar, ta je sjednica – kao i sve odluke na njoj donijete – nelegalna i baš zbog toga tražilo se od predsjednice Slavice Grgurić Pajnić održavanje nove sjednice na kojoj bi te greške bile isporavljene. 
    Ta je sjednica, sukladno važećim zakonskim odredbama, trebala biti održana do 23. siječnja, a kad se to nije dogodilo, više od zakonski potrebne jedne četvrtine članova Skupštine SZG Delnice sazvalo je ovu sjednicu, rekao je Levar, a Goran Rački javio se za riječ i pojasnio kako je Slavica Grgurić Pajnić sazvala sastanak na kojem je bilo 13 udruga i na kojem je određeno radno tijelo koje će pripremiti sjednicu koja će biti održana 27. veljače za što su pozivi već poslani. 
    
Vruć krumpir


Levar je na to odgovorio kako je rok za održavanje te sjednice istekao još 23. siječnja što znači da je bivše rukovodstvo time izgubilo legitimitet zbog čega je skupina člnova Skupštine i sazvala ovu izvanrednu skupštinu. Nakon toga prišlo se glasovanju pri čemu je za Dražena Tomića, predstavnika Kuglačkog kluba »Goranin«, glasovalo 14 od 15 nazočnih skupštinara, a zahvaljujući na izboru Tomić je rekao kako zna da je u ruke uzeo »vruć krumpir«. 
    »Nastojat ću ne osvrtati se na bilo kakva politiziranja te raditi na korist sportaša i sporta, posebno mladih i onih koji s njima rade. Nužno je popraviti i međuljudske odnose koji su i doveli do ovakvog stanja, raditi na kriterijima financiranja sportskih udruga, uključiti Sportsku zajednicu Grada Delnica u Zajednicu sportova Primorsko-goranske županije, pojačati suradnju s Goranskim sportskim centrom, poboljšati uvjete korištenja i plaćanja korištenja sportskih terena i objekata te još jače kroz sport promovirati cijelo područje Grada Delnica«, rekao je Tomić.

    
    Na izboru novog rukovodstva nazočnima su čestitali u ime Odbora za sport, kulturu i tehničku kulturu Davorin Klobučar te delnički gradonačelnik Ivica Knežević koji je istaknuo zadovoljstvo činjenicom da je veliki broj delničkih sportskih udruga odgovorio pozivu za ovu izvanrednu skupštinu i gotovo jednoglasno izabrao novo rukovodstvo. »U zajednički rad dobrodošli su i oni koji danas nisu ovdje. Vremena nisu laka i zbog raznoraznih razloga propustili smo već neke vlakove, ali vjerujem da će nakon današnje skupštine stanje u delničkom sportu krenuti na bolje«, rekao je Knežević. 
    
Ovdje nije kraj priče 
    
    Naravno, sukladno dugoj povijesti brojnih sukoba u Sportskoj zajednici grada Delnica, odnosno Zajednici sportova Grada Delnica kako se ranije zvala, nedvojbeno je da ovdje nije kraj priče jer će druga skupina delničkih udruga 27. veljače vjerojatno održati svoju izvanrednu skupštinu, a to znači da će s delničkim sportskim zajedničarima iznova posla imati i pravnici, što gradski, što županijski, a može bit' i koji privatni. Zbog svega toga konačan ishod ove »sportske« trakavice toliko je neizvjestan da odgovor na to što će biti ne zna ni vidoviti Milan.

(M.K.)

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice