Delnice, 07. siječanj 2015.

SAMO DA NE ZATOPLI GORANSKI TURISTIČKI RADNICI KONAČNO DOŠLI NA SVOJE

Snijeg je najveći magnet

Zahvaljujući snijegu neki su novogodišnji gosti produžili boravak, došli su novi, a brojni su i dnevni izletnici. Sve je kako bi trebalo biti, hoteli, kafići i skijališta su puni, samo da potraje... 

DELNICE » Bilo bi jako dobro kad bi se ovako nastavilo, zaključak je većine hotelijera, ugostitelja i turističkih djelatnika s područja Gorskog kotara na pitanje kako su krenuli u 2015. godinu. Naravno, temeljni razlog zadovoljstva činjenica je da svaka nova godina počinje jako dobro budući da za doček mnogi odabiru Gorski kotar, a ove godine tom i inače dobrom odazivu na ruke su išle i vremenske prilike koje su tri dana prije novogodišnje noći darivale Gorane s 30-40 centimetara snijega što se pokazalo idealnim jer je bijelog pokrivača bilo taman toliko da osigura sanjkanje, skijanje i grudanje, a istodobno ne stvori probleme u prometu. Zahvaljujući tome neki novogodišnji gosti produžili su boravak, došlo je podosta i novih, a brojni su i dnevni izletnici iz Rijeke i Kvarnera pa hoteli i kafići u najrazvijenijim goranskim turističkim mjestima ovih dana izgledaju baš kako bi trebali izgledati – sobe su pune, u kafićima žamor ljudi među kojima ćete rijetko vidjeti neko poznato domaće lice, a na parkiralištima su uz DE i registracije RI, ZG, ST, VA, ZD... A Delnice ovih dana zaista i nude puno – na Petehovcu se može skijati i sanjkati, u Delnicama radi klizalište i bazen, a može se uživati i šetnji bjelinom te uz Lovački dom nahraniti srnice. 
    

Najbolja reklama

Direktor Hotela »Risnjak« Željko Obradović ističe da su svi kapaciteti hotela popunjeni još od Božića i tako će biti do Štefanja, a ta bi se lijepa priča mogla nastaviti – bude li snijega. 
    – Opet se pokazalo da je snijeg najveći magnet i hotel nam je pun gostiju iz Istre i Dalmacije, a ukoliko ga ovaj porast temperatura ne okopni vjerujem da ćemo do kraja školskih praznika biti jako dobro posjećeni, govori Obradović. Srećko Orešković, njegov kolega s Planinskog centra Petehovac također potvrđuje da je za turizam u Gorskom kotaru najbolja reklama meteorološka najava snijega. 
    – Čim je postalo jasno da će za kraj prošle i početak ove godine biti snijega počele su rezervacije pa sad radimo punom parom i na skijalištu i u restoranu. Što će biti dalje ovisi o vremenu, a mi ćemo svakako dati sve od sebe, govori Orešković. Njegove riječi potvrđuje i vrlo kvalitetno uređena skijaška staza koja je sa svojih 400 metara i vučnicom idealna za obiteljsko skijanje. 
    Zadovoljni odazivom gostiju na kraju prošle i početku ove godine su i u Planinarskom domu »Pahulja« čiji nam vlasnik Ivica Jurić napominje da su i za siječanj najave dobre. (M.K.)

.

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice