Delnice, 16. prosinac 2014.

SVEČANOST U DELNICAMA PRORADIO VELIKI TRGOVAČKI CENTAR

Otvoren prvi Lidl u Gorskom kotaru

Uz 58 parkirališnih mjesta, na 850 četvornih metara prodajne površine, Lidl će se truditi kupcima ponuditi najkvalitetniju i najpovoljniju robu, a za sam dan otvaranja ponuđene su i znatno povoljnije cijene te kuhano vino, čaj, krafne i druženje s Djedom Božićnjakom 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


DELNICE » Blagdansko ozračje koje, zahvaljujući projektu Delnička adventska bajka, u ovom goranskom središtu traje već tri tjedna, jučer je dodatno naglašeno svečanošću otvaranja Lidlove trgovine smještene na samom ulazu u Delnice, na lokaciji nekadašnjeg autobusnoga kolodvora, neposredno uz Hotel Risnjak i novi autobusni kolodvor. Na otvorenje novog delničkog trgovačkog centra u 8 sati ujutro požurilo je dvjestotinjak Delničana, mahom umirovljenika, a pred vratima su ih dočekali direktor Lidlove podružnice Perušić Radostin Roussev Peine, delnički gradonačelnik Ivica Knežević, poznati hrvatski pjevač Oliver Dragojević koji je zaštitni znak Lidla u Hrvatskoj te voditeljica Aida Veljačić kojoj je i pripala čast svečanog čina otvorenja 86. trgovine LIDL-a u Hrvatskoj. 
    

Šesnaest zaposlenih

Uz 58 parkirnih mjesta, Lidlova trgovina nudi, istaknuo je u pozdravnoj riječi Roussev Peine, 850 četvornih metara prodajne površine na kojoj će se Lidl truditi kupcima ponuditi najkvalitetniju i cijenama najpovoljniju robu, a za sam dan otvaranja ponuđene su i znatno povoljnije cijene, kao i nekoliko božićnih iznenađenja – kuhano vino, čaj i krafne te za najmlađe druženje s Djedom Božićnjakom: »Vrlo smo zadovoljni otvaranjem nove trgovine, prve u Gorskom kotaru i 86. u Hrvatskoj. Stalno će u Lidlu biti uposleno šesnaest ljudi, a po potrebi ćemo angažirati i dodatnu radnu snagu«, rekao je Roussev, a delnički gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo otvaranjem Lidlove trgovine, kako zbog činjenice da je sada konkurencija kvalitetnih trgovina znatno veća što će svakako ići na ruku kupcima, dakle stanovnicima cijelog Gorskog kotara, tako i činjenicom da se izgradnjom ovog centra bitno promijenio i uljepšao ulaz u Delnice s riječke strane: »Do sada se s tim ulazom u Delnice ni slučajno nismo mogli ponositi, a sada je to jedan urbani ulaz u grad, a još će sve skupa izgledati ljepše kad uskoro otvorimo i preuređenu Supilovu ulicu s fontanom«, najavio je Knežević. 
    
Trgovačko središte


Nažalost, na otvorenju nazočan Oliver Dragojević nije, što su mnogi željeli, zapjevao, ali je to učinila delnička klapa »Ris« pa se tako uz pjesmu, kuhano vino, čaj i krafne dostojno obilježilo otvaranje novog trgovačkog delničkog centra, zahvaljujući čemu se Delnice polako pretvaraju sve značajniji trgovčki centar jer, uz veliki Konzumov centar, sada imaju i nešto manju Lidlovu trgovinu što će Goranima, pa i susjedima iz Slovenije, svakako biti zanimljivo. Uz to, izgradnja Lidla donijela je i pažnje vrijedno uređenje okolnih prostora pa tako sada prostor ispred obližnje vulkanizerske radnje i susjednog Hotela »Risnjak« izgleda daleko ljepše i funkcionalnije, bitno je porastao i prostor za parkiranje kraj Hotela i susjednog autobusnog kolodvora, a kad prorade fontane, sve skupa zaista će imati »štih« o kojem su mnogi sanjali.

»Hlojkićima« puno igračaka i veliki dvorac 
    
    Otvaranje svoje nove trgovine, Lidl je, po tradiciji, popratio i humanitarnom donacijom koja je ovog puta usmjerena prema Dječjem vrtiću »Hlojkica« koji je od jučer bogatiji za puno novih igračaka i jedan pravi veliki plastični dvorac kojeg će sljedećih dana tete i djeca osposobiti za igru. Na lijepim darovima predstavnicima Lidla zahvalila je ravnateljica »Hlojkice« Zvezdana Jerković, a najljepšu čestitku potom su kroz prigodni program prepun plesa, pjesme i recitacije uputili delnički klinci i klinceze.

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice