Delnice, 09. prosinac 2014.

GRADI SE PUNOM PAROM DOBRO VRIJEME ZA GRAĐEVINARE

Otvorenje Lidla, Supilova pri kraju

Na svečanom otvorenju Lidla sljedećeg ponedjeljka pjevat će Oliver Dragojević. Nekoliko dana kasnijepuštanje u funkciju male fontane označit će završetak prve faze uređenja Supilove ulice 


DELNICE » Jesen puna magla i povremene kiše sigurno nije vrijeme koje može oduševiti ljubitelje pejzaža, ali dobro dođe građevinarima koji su baš zbog toga u Gorskom kotaru pomalo neplanirano produžili sezonu svojih poslova te na najbolji mogući način koriste činjenicu što nema prejakih kiša ili snijega. Najvidljivije je to u Delnicama koje su, iako smo već dobro zašli u prosinac, i dalje veliko gradilište, a baš u tijeku ovog mjeseca dio najznačajnijih ovogodišnjih poslova vezan uz komunalnu strukturu i građevinske radove bit će priveden kraju. 
    Tako je za sljedeći ponedjeljak, 15. prosinca, najavljeno otvaranje trgovačkog centra Lidl koji će svoja vrata otvoriti u 8 sati, a gost na otvaranju bit će Oliver Dragojević. Nakon svečanosti otvaranja predstavnici Lidla posjetit će i donirati delnički Dječji vrtić »Hlojkica« što je uobičajeni čin pri otvaranju njihovih trgovina i centara. Otvaranje Lidla značit će novi iskorak u jačanju Delnica kao trgovačkog središta Gorskog kotara, a nekoliko dana kasnije svečanošću otvaranje male fontane na ulazu u Supilovu ulicu, na lokaciji udaljenoj od Lidla nekih stotinjak metara, bit će označen završetak radova na uređenju prvog dijela Supilove ulice, najavljuje delnički gradonačelnik Ivica Knežević. 
    – Poslovi su pri samom kraju. Čekamo prvi sunčani dan kako bi bilo moguće dovršiti poslove oko fontane i cvijetnjaka, odnosno uređenje tlakavaca kraj zgrade nekadašnjeg kina. Za potpuni završetak trebaju nam tri-četiri dana dobrog vremena i ako nas vrijeme posluži mi ćemo u onom tjednu prije Božića prirediti svečanost otvaranja novouređenog prvog dijela Supilove ulice. Već sada glavna delnička ulica puno ljepše izgleda. U velikoj mjeri napravljena je horizontalna i vertikalna signalizacija koju ćemo u potpunosti dovršiti čim to vremenske prilike dozvole. Jasno su označena mjesta za parkiranje pri čemu se parkirati može samo na za to označenim mjestima sive i crne boje, a žuta boja znači da je riječ o ulazu u nečije dvorište i tu se ne smije parkirati. Sljedeće godine krenut će se u uređenje drugog dijela Supilove ulice, a to znači od zgrade nekadašnjeg kina prema kraju ulice, govori Knežević. 
    Uz Supilovu ulicu u Delnicama se dio radova odvija još i na Šetalištu Ivana Gorana Kovačića, odnosno ulici koja vodi prema OŠ Ivana Gorana Kovačića, a produžena građevinska sezona bit će, sudeći po meteorološkim najavama, uspješno privedena kraju još u tijeku ove kalendarske godine što je za goranske prilike prilična rijetkost.

Srce grada 
    
    – Naredni veliki zahvat je uređenje središnjeg gradskog trga pri čemu ćemo najprije krenuti u izradu projektne dokumentacije. Namjera je stvoriti takav prostor u kojem bi središnji trg bio pretvoren u područje bez prometa pri čemu bi prvi dio trga bio pješačka zona ukrašena fontanom, a prostor od mljekomata prema zgradi gradske uprave bio bi namijenjen svakodnevnoj tržnici. Cilj je stvoriti u središtu Delnica prostor koji će biti srce grada i gdje će se ljudi moći družiti te održavati razne priredbe, najavljuje Knežević. (M.K.)

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice