Delnice, 06. prosinac 2014.

KIŠI USPRKOS USPJEŠNA DELNIČKA ADVENTSKA BAJKA

TIN expressom stiglo 430 Riječana

Glavni događaj bila je bajka u »Čarobnoj šumi«, Parku kralja Tomislava, gdje su organizatori predstavili priču o Snjeguljici i sedam patuljaka 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

DELNICE » Još je jednom loše vrijeme Goranima pokvarilo dobre ideje i želje. Naime, umjesto željenih, pa i najavljenih snježnih pahulja koje bi donijele romantično ozračje, Delnice su jučer bile u znaku magle i kiše što je umanjilo dojam drugog vikenda Delničke adventske bajke na koju je jučer iz Rijeke u organizaciji Hrvatskih željeznica TIN expressom stiglo 430 Riječana, od čega čak 221 dijete! Desetke šarenih kišobrana i kišnih kabanica već na željezničkoj postaji Delnice dočekali su delnički gradonačelnik Ivica Knežević, Baka Mraz sa svojom ekipom veselih vilenjaka te Erste Medo Štedo i Alianz Tigar s kojim su se mnogi već istog trena poželjeli uslikati. Nakon kratkog dogovora na željezničkoj postaji, kolona puna veselih boja, vedrine i dječje ljepote krenula je uz pratnju djelatnika Policijske postaje Delnice do središta Delnica » Sveti Nikola i Krampus koji su se odjednom pojavili na trgu i bili spremni slikati se sa svakim tko je to želio. U međuvremenu na trgu se moglo ugrijati uz vatru s pravim goranskim cjepanicama, štandovi su nudili kuhano vino, kolače, fritule i druge razne delicije, a dio prispjelih malih Riječana odlučio se i za kratku šetnju do Lovačkog doma gdje se moglo pogledati i nahraniti srnice, dok je pri povratku bilo moguće posjetiti i Ledenu dvoranu » . 
    Glavni je događaj ipak bila bajka u »Čarobnoj šumi«, točnije Parku kralja Tomislava gdje su ovom prigodom organizatori osmislili i predstavili priču o Snjeguljici i sedam patuljaka koju je, praćena veselim vilenjacima, pričala Baka Mraz, a uprizorili volonteri glumeći Zlu Vješticu, sedam patuljaka, lovca, princa i Snjeguljicu. Usprkos kiši koja je ipak natjerala dio djece i roditelja da odustanu od praćenja bajke, »Snjeguljica« je odigrana do kraja, a potom su mali Riječani i njihovi roditelji do polaska vlaka natrag za Rijeku mogli birati između crtića u Kavani »Centar« ili druženja u Radničkom domu Delnice, prigodno otvorenom za ovu priliku.

Nismo htjeli odustati... 
    
    »Kiša je padala i u Rijeci kad smo krenuli, ali nismo željeli odustati i znali smo što nas otprilike čeka u Delnicama. Naravno, puno bi bilo bolje da je vrijeme lijepo, ali i ovako treba pohvaliti organizatore za veliki trud. Najbitnije je da su djeca zadovoljna«, rekla nam je usprkos kiši vesela ekipa roditelja i djece sa Zameta, a sličnih su stavova bili i ostali, ističući kako protiv vremena ne možeš ništa nego mu se – prilagoditi. 
    Upravo to istaknuo je i delnički gradonačelnik Ivica Knežević, naglasivši kako se Delnička Adventska bajka polako pretvara u brand turizma ovog dijela godine u Gorskom kotaru: »Prošle godine došlo je vlakom pedesetak djece i roditelja. Sada ih je gotovo devet puta više i zaista mi je žao što vrijeme nije bolje, ali potrudit ćemo se da ih što bolje ugostimo i da nam opet dođu, nadajmo se u ljepšim vremenskim prilikama«, rekao je Knežević.

(M.K.)

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice