Delnice, 29. studeni 2014.

RADOST NADJAČALA MAGLU DELNIČKA ADVENTSKA BAJKA

Delnička adventska bajka

Usprkos dosadnoj magli koja je »okupirala« Delnice, središnji gradski trg je jučer bio prepun ljudi, a najviše je bilo razdragane djece

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Fotografije za download

DELNICE » Dječji osmjesi, radost i veselje nadjačali su jučer pri otvaranju Delničke adventske bajke maglu koja, već po tradiciji, prati otvaranje ove pažnje vrijedne manifestacije čije je i drugo izdanje pokazalo kako je prošle godine pokrenuta priredba pun opogodak jer privlači pažnju djece i odraslih i to ne samo iz Delnica. Osmislivši ovu nesvakidašnju goransku bajku tako da se nakon druženja na Trgu 138. brigade HV-a zbivanja sele u Park kralja Tomislava koji za tu prigodu postaje Čarobna šuma, organizatori iz Grada Delnica i TZG Delnice stvorili su okvir u kojem motiva za zabavu mogu naći i mladi i stari što se jučer vidjelo i iz činjenice da je, usprkos dosadnoj magli koja je »okupirala« Delnice, središnji gradski trg bio prepun ljudi, posebno djece. 
    

U Čarobnoj šumi

Već ujutro, nakon vrlo jake kiše koja je čak prijetila i otkazivanjem, na trgu su zapaljene adventske vatre, a u 13 sati u organizaciji Društva Naša djeca i uz veliku pomoć JVP i DVD Delnice počela je akcija ukrašavanja božićnog drvca dječjim radovima za što se doslovce čekalo u redu. Naime, svoje radove objesiti na veliku delničku jelku moglo je uz pomoć dizalice i korpe te uz pratnju vatrogasaca samo po dvoje djece pa je vatrogasna dizalica bila u punom pogonu sve do 15 sati i stalno je s tla dizala najmlađe koji su željeli dati svoj doprinos ukrašavanju najvećeg delničkog božićnog drvca. I dok su se neki bavili ukrašavanjem, drugi su se grijali uz toplu vatru velikih cjepanica, a oni žedniji mogli su se ugrijati kuhanim vinom ili nekim drugim sličnim napitcima. Nakon što je jelka okićena krenulo se pod vodstvom Bake Mraz u Čarobnu šumu gdje su ubrzo na šumskoj stazi naišli na mrvice kruha i shvatili da je to trag Ivice i Marice, brata i sestre koji su se izgubili u šumi. U želji da ih spase krenuli su ih tražiti i naišli uskoro na njihove nesretne roditelje s kojima su nastavili traženje i uskoro, sljedeći mrvice, došli do kuće stare zle vještice koja je baš podgrijavala vodu u kojoj će skuhati najprije Ivicu, a onda i Maricu. No, zahvaljujući djeci taj zločinački naum Vještici nije uspio. 
    
Diplome vilenjaka

Štoviše, Baka Mraz nagovorila je Vješticu da se pokuša promijeniti i postati dobra, a da to nije nemoguće vidjelo se i po tome što je gospođa Vještica podijelila djeci sve bombone koje je imala, a bilo ih je puno! Nakon ovog sretnog završetka sva djeca koja su to željela krenula su na radionice »Postani i ti pravi vilenjački šegrt« koje su održane u Kavani Centar za uzrast do šest godina te u Narodnoj knjižnici i čitaonici za uzrast od šeste do dvanaeste godine, a svi polaznici na kraju su dobili Diplomu vilenjaka koju im je vlastoručno potpisala Baka Mraz. Program prvog dana Adventske bajke kraju je priveden paljenjem lampica na božićnom drvcu te prigodnim božićnim pjesmama u izvedbi Limene glazbe Delnice, kao i utakmicama odbojkaškog turnira rekreativaca koje su u organizaciji DŠR Parejda odigrane u Domu sportova Delnice. (M.K.)

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice