Delnice, 08. studeni 2014.

IZA KOLEKTIVNIH OSTAVKI AKTUALNA TEMATIKA I NA VIJEĆU

Sportska zajednica zabrinula vijećnike

Nakon 12 godina neaktivnosti, novoizabrano rukovodstvo dalo je nakon desetak mjeseci rada neopozive ostavke - a suština problema zainteresirala je vijećnike Grada Delnica koji ne žele ovakvo stanje 


DELNICE » Sudbina Sportske zajednice grada Delnica bila je središnja tema vijećničkih pitanja desete sjednice Gradskog vijeća Delnica. Podsjetimo, nakon što je rad te krovne institucije delničkih sportskih udruga obnovljen nakon 12 godina neaktivnosti, novoizabrano rukovodstvo dalo je nakon desetak mjeseci rada neopozive ostavke pravdajući ih međusobnim sukobima predstavnika različitih sportskih udruga, nemogućnošću suradnje s Gradom Delnicama koji im je navodno oduzimao kompetencije, a isto je to činio i Odbor za sport, kulturu i tehničku kulturu kao jedno od tijela Gradskog vijeća Delnica. Nakon njihove kolektivne ostavke na izvanrednoj skupštini nazočnih 18 članova nije uspjelo izabrati novog predsjednika pa je Sportska zajednica iznova završila u mrtvoj ulici. Budući da je tema osnivanja Sportske zajednice proteklih godina bila česta tema vijećničkih pitanja i okršaja na sjednicama Gradskog vijeća Delnica, vijećnike je i ovog puta zanimalo što se dogodilo.
    

Grad se nije uplitao

Tako je Marijan Pleše (PGS) pitao zašto se proziva Grad, a gradonačelnik Ivica Knežević odgovorio mu je kako on ne vidi realne razloge takvom stavu. »Ono što je Grad trebao učiniti je riješiti problem nerada prethodne Zajednice i inicirati osnivanje nove. Sve je nakon toga bilo na novoosnovanoj Sportskoj zajednici i mi se u njihov rad ni na koji način nismo miješali ili ga zaustavljali. Oni su se sami trebali dogovoriti i raditi, ali očigledno je da među članovima te Zajednice nije bilo spremnosti na suradnju«, rekao je Knežević. Davorin Klobučar, predsjednik prozvanog Odbora za sport, kulturu i tehničku kulturu, koji je bio nazočan spomenutoj neuspješnoj izvanrednoj izbornoj skupštini, za sve je probleme optužio predstavnike nekoliko sportskih udruga koji, kako je rekao, ciljano ruše sve dobro što se želi raditi na području sporta. 
    – Riječ je udrugama koje vrlo malo doprinose razvoju delničkog sporta, ali žele koristiti i koriste proračunske novce. Još je tužnije da razvoj sporta blokiraju ljudi koji se predstavljaju velikim sportašima pa je tako jedan od njih na izbornoj skupštini plakao i psovao vičući kako zbog djece treba učiniti sve da Sportska zajednica djeluje, a onda je pri glasovanju o tome treba li ugasiti Sportsku zajednicu dignuo ruku za! 
    
Politički pritisci?

O njihovim karakteristikama dovoljno svjedoče uvredljive i prijeteće poruke koje sam te noći nakon sjednice dobio na mobitel«, rekao je Klobučar zapitavši gradonačelnika može li Grad Delnice sazvati novu izbornu skupštinu. 
    Knežević mu je odgovorio kako Grad nema taj legitimitet, ali izbornu skupštinu moguće je u roku od trideset dana sazvati na temelju zahtjeva nekolicine članova Skupštine. »Grad Delnice ne želi nastavak ovog stanja i sve ćemo učiniti da to što prije razriješimo pri čemu treba otvoreno reći tko i zašto radi protiv općeg interesa«, rekao je Knežević najavivši kako će već sljedeći tjedan stvari biti donekle jasnije. Na upit Alena Janjuševića (SDP) ne leže li iza ostavke kompletnog čelništva Sportske zajednice politički pritisci, Knežević je odgovorio negativno istaknuvši iznova kako se u rad tog tijela nitko ni na koji način nije miješao i kako se nakon uspješnog osnivanja očekivalo da Sportska zajednica djeluje samostalno

(M.K.)

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice