Delnice, 03. studeni 2014.

PROSLAVA 140. GODIŠNJICE RADA KNJIŽNICE

PRIZNANJA ZASLUŽNIM POJEDINCIMA I INSTITUCIJAMA

Najviše pljeska dobila je Darinka Živanović koja je u Narodnoj knjižnici i čitaonici Delnice ostvarila 34 godine staža pri čemu je šest godina vozila i bibliobus


Proslava 140. godišnjice rada knjižnice u Delnicama bila je prigoda za podjelu priznanja onima koji su proteklih godina sudjelovali u radu ove mnogim Goranima jako drage ustanove. Tako su plakete i zahvalnice primile nekadašnje djelatnice Dragica Majnarić, Nada Glad, Helena Starčević i Sandra Petranović Dundović, kao i vozači i knjižničari bibliobusa Damir Matković, Dražen Pleše, Boris Levar, Slaven Nikola i Željko Branjušić. Za pomoć u ostvarenju planiranih programskih aktivnosti zahvalnice su dobili Ministarstvo kulture, Grad Delnice, Gradska knjižnica Rijeka, Ljiljana Črnjar, Odsjek za prosvjetu i kulturu Ureda državne uprave PGŽ-a, OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice, Dječji vrtić Hlojkica, Ogranak Matice hrvatske u Delnicama, Ogranak Matice hrvatske u Čabru, dr. sc. Karmen Delač-Perković, Željko Laloš, Radio Gorski kotar i Novi list. 
    Najviše pljeska bilo je pri uručenju zahvalnice Darinki Živanović koja je u Narodnoj knjižnici i čitaonici Delnice ostvarila 34 godine staža pri čemu je šest godina vozila i bibliobus. U svoje, ali i ime ostalih nagrađenih, zahvalu organizatorima uputila je kroz emocionalno prisjećanje na prošlost Darinka Živanović, a jednakim pljeskom praćeno je i uručenje Zahvalnica korisnicima s najdužim članstvom – Sonji Pleše i Ivanu Gašparcu. Za dobro organiziranu priredbu i dostojno prisjećanje na 140 godina dugu tradiciju rada knjižnice u Delnicama najzaslužnije su sadašnje djelatnice – ravnateljica Indira Rački Joskić te Ivana Pleše i Ana Majnarić.

 

(M.K.)

 

 

 

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice