Delnice, 08. rujan 2014.

PRESLAGIVANJE MR. SC. MIRELA SRKOČ ŠENKINC, NOVOIZABRANA DIREKTORICA TZG DELNICE

Nove turiste privući »putovanjima sa značajem«

Glavna misija turističke zajednice trebala bi biti osmišljavanje projekata i novih turističkih proizvoda kojima će se potaknuti turističke agencije na kreiranje paket aranžmana, zaključuje Mirela Srkoč Šenkinc 

Prvi mi je zadatak popravljanje imagea Turističke zajednice Grada Delnica na koju se posljednjih nekoliko godina gledalo vrlo negativno. Znam da će biti teško, ali vjerujem da će ljudi vremenom shvatiti da u meni imaju partnera koji je voljan raditi i dati svoj doprinos razvoju turizma na ovom području, ističe mr. sc. Mirela Srkoč Šenkinc koja je krajem kolovoza jednoglasnom odlukom svih devetoro članova Turističkog vijeća Grada Delnica izabrana za novu direktoricu TZG Delnice i dužnost će, bude li sve išlo kako treba, odnosno ako ne bude žalbi, preuzeti početkom rujna. 
    Do kraja ove godine aktivnosti će silom prilika biti vezane uz rješavanje svih problema koje smo do sada imali, ponajprije onih vezanih uz financijsku konsolidaciju za što imamo obećanu pomoć Grada Delnice pa vjerujem da će to biti realizirano po planu i da ćemo do kraja godine riješiti sve dugove čime bi nam poslovanje i rad bili uvelike olakšani. To »preslagivanje« i konsolidiranje moramo upotpuniti izradom kvalitetnog programa rada za 2015. godinu kojeg treba napraviti već u listopadu kako bi se znalo što nam je u 2015. godini potrebno, a onda od te 2015. možemo, nadam se, početi raditi bez svih ovih dosadašnjih poteškoća, a to znači kvalitetno.     
    

Cikloturizam kao adut

Svakako ćemo podići suradnju sa svima koji su vezani uz turističku djelatnost na našem području, očekujemo i jaču suradnju i dolaske županijskih i državnih dužnosnika vezanih uz turizam. 
    Bez obzira na sve probleme i na činjenicu da nam u prvom planu u preostalom dijelu godine mora biti financijska konsolidacija, veliku pažnju posvetit ćemo manifestaciji »Adventska bajka« koja će ove godine trajati od 28. studenog pa do 6 siječnja 2015., a u njoj ćemo ponuditi, između ostalog, adventski sajam, otvaranje klizališta, koncert Caballerosa i niz drugih manifestacija. Cilj nam je uz pomoć Grada od tog događaja napraviti delnički i goranski brand u što smo uspješno krenuli prošle godine pa vjerujem da u tom stilu možemo i nastaviti, govori Srkoč Šenkinc iz čijeg je članovima Turističkog vijeća predloženog programa za razdoblje od rujna ove pa do rujna sljedeće godine vidljivo da njena vizija razvoja turizma na ovom području podrazumijeva Delnice i okolicu kao destinaciju aktivnog načina života, očuvane prirode, opuštanja, ugode i doživljaja, pri čemu kao jedan od potencijalnih aduta ovog područja vidi u cikloturizmu.     
    
Aktivnosti na otvorenom


– Cikloturizam je jedan od ključnih proizvoda strategije razvoja turizma RH. Strategija ističe cikloturizam i pustolovno-sportski turizam kao proizvode s tendencijom ubrzanog rasta. U skladu s vrijednostima i interesima novih turista treba raditi na daljnjoj diverzifikaciji proizvoda s naglaskom razvijanja kombiniranih proizvoda koji povezuju pustolovno-sportski turizam s gastronomijom, kulturom ili nekom društveno korisnom aktivnošću u sklopu »putovanja sa značajem«. Osim biciklizma razvoj treba temeljiti na ostalim aktivnostima i sadržajima na otvorenom – planinarenju, trekkingu, nordijskom hodanju, sportovima na vodi, zimskim sportovima..., a glavna misija turističke zajednice trebala bi biti osmišljavanje projekata i novih turističkih proizvoda kojima će se potaknuti turističke agencije na kreiranje paket aranžmana, zaključuje Srkoč Šenkinc.

ZAPOSLENA SAMO DIREKTORICA 
    
    Preustrojem rada u TZG Delnice od tri uposlenice došlo se svega do jednog radnog mjesta, direktorice TZG Delnice. U novoj sistematizaciji rada mjesta više nema za stručnog suradnika, ali ni za voditelja TIC-a pa sada Info punkt Gorski kotar može egzistirati samo kao lokacija gdje je moguće uzeti promo materijale. Konkretniju sudbinu vezanu uz Info punkt Gorski kotar znat će se nakon razgovora s direktoricom TZ Kvarnera Irenom Peršić Živadinov koja bi uskoro trebala posjetiti Delnice, a moguć je do kraja godine i dolazak ministra turizma, najavljuje Srkoč Šenkinc.

(M.K.)

 

 

 

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice