Delnice, 08. rujan 2014.

ODGAĐANJA, KAŠNJENJA, PROMJENE PLANOVA

Ni vidoviti Milan ne zna kad će biti dovršen Dom za starije osobe

Za taj je objekt pokojna delnička Kanađanka Jeanett Maynarich donirala lijepu svotu novaca, ali unatoč tom velikodušnom daru trebalo je desetak godina da se u radove uopće krene

Izgradnja Doma za starije osobe u Delnicama pretvara se u jednu od onih tužnih priča tipičnih za prostore Gorskog kotara i Hrvatske, priču u kojoj umjesto realizacije pratimo odgađanja, kašnjenja, promjene planova i sve ono drugo što nas uvjerava kako smo, u osnovi, svi skupa nesposobni. Podsjetimo, za taj je objekt pokojna delnička Kanađanka Jeanett Maynarich donirala lijepu svotu novaca, ali unatoč tom velikodušnom daru trebalo je desetak godina da se u radove uopće krene. A kad je to učinjeno i zgrada dignuta do krova – promijenili su se neki zakoni pa je izvođač ni kriv, ni dužan morao stati i ne dovršiti posao! Završetak radova najavljen najprije za jesen prošle, a potom i za jesen ove godine nije se dogodio, a koje će jeseni taj objekt biti dovršen pitanje je na koje vjerojatno odgovor ne zna ni vidoviti Milan. Da je možda sve »u banani« vidi se i iz toga što je nedavno uklonjena velika dizalica potrebna za realizaciju završnih radova i sada je upitno što će s tim objektom uopće biti. Delnički gradonačlnik Ivica Knežević već nekoliko mjeseci bezuspješno poikušava od mjerodavnih dobiti odgovor o tome što se u stvari zbiva. 
    – Navodno je u Ministarstvu socijalne politike i mladeži u tijeku provođenje postupka odabira novog izvođača te su, navodno, za ovu godinu planirana sredstva za dovršenje zgrade. No, suprotno tome ništa se ne radi pa sam nakon što nisam dobio nikakve odgovore od nadležnih službi zamolio za hitan sastanak ministricu Milanku Opačić. Znam da ministrica ima i drugog posla, ali bi njeni suradnici na nižim razinama, kao i oni dijelovi Ministarstva socijalne politike i mladeži zaduženi za staračke domove, trebali znati što se radi i kakvo je stanje. Ukoliko ne uspijem ovim normalnim putem tražit ću sastanak s ministricom preko premijera, a ukoliko i tada ne bude uspjeha izaći ću u javnost jer je sramotno da se staje s tim poslom nakon što je uloženo toliko novaca i nakon što je investicija u završnoj fazi, ističe Knežević. 

(M.K.)

 

 

 

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice