Delnice, 04. kolovoz 2014.

IPAK SE KREĆE PRIJE DOLASKA NOVOG DIREKTORA NUŽNA JE FINANCIJSKA KONSOLIDACIJA

Grad Delnice sređuje stanje u Turističkoj zajednici

Otkazali smo ugovor o obavljanju poslova čišćenja prostorija, smanjili broj mobilnih uređaja, a krenut ćemo i na izmjenu načina grijanja koje je dosad bilo takozvano podno grijanje električnom energijom, ističe gradonačelnik Knežević 

Delničkom je turizmu ljeto 2014. godine donijelo i pomalo dramatične trenutke vezane uz rad Turističkog ureda i Turističke zajednice Grada Delnica. Višegodišnji problemi od početka ove godine na brojne su načine kroz sukobe stvarali vrlo napeto stanje vezano uz rad TZG Delnice, a kulminacija se dogodila u srpnju kad je direktorica Turističkog ureda Delnice Irena Vučenik Šostik razriješena s te dužnosti nakon čega je raspisan i natječaj za novu čelnu osobu delničkog turizma. 
    

Smanjenje troškova

Bude li sve išlo u redu krajem ovog mjeseca taj bi natječaj trebao biti i zaključen, a što će se događati i prije toga te na koji način će Grad Delnice sudjelovati u sređivanju stanja u Turističkom uredu čije je poslovanje opterećeno financijskim dugovanjima koja lagano rastu i dosežu već svotu od oko 200.000 kuna, govori nam delnički gradonačelnik Ivica Knežević. 
    – Financijska konsolidacija je nužna i mi u nju krećemo i prije no što je izabran novi direktor, djelomično i stoga što je stanje takvo da bi netko od onih kojima smo dužni mogao doslovce sutra blokirati račun TZG Delnice. Budući da na sva naša traženja vezana uz financijsku konsolidaciju sada već bivša ravnateljica nije imala nikakvih kvalitetnih prijedloga, odlučili smo nakon njenog razriješenja sami kroz niz poteza dovesti do smanjenja troškova. Tako smo, primjerice, odmah otkazali ugovor o obavljanju poslova čišćenja prostorija, smanjili smo broj mobilnih uređaja s četiri na dva, a krenut ćemo i na izmjenu načina grijanja koje je dosad bilo takozvano podno grijanje električnom energijom zbog čega su van sezona grijanja mjesečni troškovi bili ogromnih 800 kuna, a u sezoni grijanja neshvatljivih 4 do 5 tisuća kuna! Jasno mi je da ljudi ne smiju raditi u nezagrijanim prostorima, ali ovi troškovi su bili nenormalni pa sam u prvom trenutku kad sam vidio te podatke mislio da je riječ o grešci. Tako skup sustav grijanja jednostavno ne želimo plaćati i tražimo alternativna rješenja. Pronašli smo dimnjak i vidjet ćemo postoji li mogućnost njegovog korištenja na sustav grijanja peleta jer, primjerice, s tri tone peleta koje koštaju 5100 kuna može se izdržati tri mjeseca grijanja pa je već i po tome jasno o kakvoj bi uštedi moglo biti riječ. 
    
Jedan zaposlenik

Uz sve to uštedu ćemo ostvariti i smanjivanjem broja zaposlenih koji je za ovaj sustav TZG Delnice i rezultate rada koji se ostaruju jednostavno preglomazan i vidljivo neodrživ pa ćemo dva radna mjesta ukinuti te dalje nastaviti s, očekujem, samo jednim zaposlenikom što je u ovom trenutku financijski jedino održivo i neće bitnije utjecati na rezultate rada naše Turističke zajednice. 
    Ovakvim postupcima sigurno ćemo smanjiti troškove rada, a kad to učinimo krenut ćemo i u vraćanje dugova pri čemu će glavnu riječ voditi Grad Delnice koji je i osnivač TZG Delnice i koji želi pomoći i podmetnuti leđa, ali samo u slučaju ako se želi stvoriti sustav koji će biti daleko jeftiniji i efikasniji od ovog sadašnjeg, rekao je Knežević

(M.K.)

 

 

 

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice