Delnice, 06. srpnja 2014.

PRIPREME ZA ŠKOLSKU GODINU POMOĆ RODITELJIMA PRI NABAVI KNJIGA

Za udžbenike prvašića osigurano 36.000 kuna

Sredstva za nabavu udžbenika dijelom će biti osiguravana i naplatom prometnih kazni. Dakle, kad vam gradski komunalni redar »lupi« kaznu, neka vam utjeha bude da će tim novcem neki od najmlađih Delničana dobiti udžbenik kojim će se služiti

Pedeset i sedam polaznika prvih razreda s područja Grada Delnica, 50 u Delnicama, dva u Crnom Lugu i pet u Brodu na Kupi, sljedeću će školsku godinu početi s knjigama koje će im kupiti Grad Delnice, a učenici drugih razreda na poklon će dobiti radne bilježnice, govori zamjenica delničkog gradonačelnika Katarina Mihelčić i dodaje: 
    – Iz proračuna Grada Delnica osigurano je 36.000 kuna za udžbenike svih prvašića, a s oko 2.500 kuna bit će osigurane radne bilježnice za učenike drugih razreda. Budući da je u slučaju udžbenika za prvi razred navodno riječ o knjigama koje će vrijediti sljedeće četiri godine, onda bi ove udžbenike djeca predala narednim generacijama, a mi bismo naredne godine kupili nove knjige za drugi, potom za treći te četvrte godine i za četvrti razred te tako napravili jedan ciklus nabave udžbenika za četiri generacije. Naravno, učenike i njihove roditelja molit ćemo da se odgovorno odnose prema uz pomoć Grada kupljenim im udžbenicima. Znamo da će neke od tih knjiga vremenom biti u slabijem stanju pa ćemo, uz to vjerojatno vršiti dokup, govori Mihelčić dodajući kao zanimljivost da će sredstva za nabavu udžbenika za delničke prvašiće dijelom biti osiguravana i naplatom prometnih kazni na području Grada Delnica. Dakle, kad vam gradski komunalni redar »lupi« kaznu, neka vam utjeha bude spoznaja da će tim novcem neki od najmlađih Delničana dobiti neki od udžbenika kojim će se služiti u procesu stjecanja raznih znanja. 
    
    

Natječaj za asistente

No, pomoć roditeljima pri nabavi udžbenika za delničke prvašiće nije i jedini način na koji će Grad Delnice sljedeće školske godine pomagati školarcima sa svog područja. Tako će, naglašava dogradonačelnica Katarina Mihelčić, iz gradskog proračuna i dalje biti osigurana sredstva za rad dvoje asistenata u nastavi, dok će još jednog plaćati Primorsko-goranska županija. Natječaj će biti objavljen u kolovozu, a asistenti će biti uposleni preko udruge »Žar«. 
    Nadalje, i dalje će se iz gradskog proračuna plaćati produženi boravak jer je znatan broj djece čiji roditelji rade u dvije smjene i nerijetko nemaju kome ostaviti svoju djecu pa je najbolje rješenje da učenici dodatno ostanu u školi, napišu zadaću za sutra, druže se sa svojim vršnjacima, dobiju i dodatnu marendu te na najkorisniji mogući način provedu to vrijeme, ističe Mihelčić. 
    
    
Tableti nastavnicima

Uz učenike nastoji se pomoći i nastavnicima pa su tako iz proračuna osigurana i sredstva za kupovinu tableta kojima će se služiti nastavnici za sustav elektroničkog unosa ocjena čime se želi ne samo modernizirati rad, već i omogućiti roditeljima da uz suvremenu tehniku praktički svakodnevno prate rad i ocjene svoje djece u školi. 
    Također, ističe Mihelčić, i dalje će se nastaviti s radom vezanim uz podizanje svih standarda rada u školi i to s ciljem da se, što u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Delnicama posebno žele, što prije budu stvoreni uvjeti za jednosmjenski rad što bi jako puno značilo ne samo u kvaliteti izvođenja nastave, već i u smanjenju troškova rada, pogotovo zimi kada se na grijanje zgrade u poslijepodnevnim satima troši znatna svota novaca čijom bi se uštedom mogla unaprijediti neka druga područja pedagoškog rada

(M.K.)

 

 

 

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice