Delnice, 24. lipnja 2014.

DAN GRADA DELNICA ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Uhvatili se godinama zapostavljanih problema

Nakon jaslica, radi se na poboljšanju komunalne infrastrukture i brizi o starima. Živnuo je društveni život i očiti su pozitivni pomaci nakon prve godine nove vlasti, rekla je Glad

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

DELNICE » »Hoćemo dobro, želimo najbolje!«, poruka je koju je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada i Župe Delnice okupljnima u Radničkom domu uputila Nada Glad, predsjednica Gradskog vijeća, naglasivši kako Delnice žive ljeto građevinskih radova: »Nakon izgradnje objekta za jaslice, aktivnosti su usmjerene na poboljšanje komunalne infrastrukture i brigu o starima i osamljenima. Živnuo je društveni život, pojačan je rad mjesnih odbora i očigledno je kako nakon prve godine provođenja nove gradske vlasti ima pozitivnih pomaka«, istaknula je Glad, predavši riječ gradonačelniku Ivici Kneževiću koji je, ocjenjujući prvu godinu rada vlasti koju vodi, istaknuo da je pokrenuto rješavanje nekih problema koji su godinama stajali neriješeni i kako se od njihova rješavanja neće odustati, a među brojnim aktivnostima istaknuo je 26 milijuna kuna vrijedne projekte uređenja Supilove i izgradnje pročišćivača koji su započeti ove, bit će dovršeni iduće godine, za što 90 posto sredstava osiguravaju Hrvatske vode. 
    

Borba za opstojnost

»Sretni smo što izgradnjom objekta u kojem se nalaze jaslice Delnice prvi put mogu zbrinuti svu djecu predškolskog uzrasta, a ponosni zbog toga što smo kao prva lokalna samouprava u Hrvatskoj potpisali Povelju o ravnopravnosti između muškaraca i žena. Ono što nas brine je ukidanje Zakona o brdsko-planinskom području, što može itekako ugroziti razvojne planove grada. O toj smo opasnosti obavijestili sve nadležne, a zahvalni smo PGŽ-u na potpori i Deklaraciji o opstojnosti Gorskog kotara. Zato borba mora biti nastavljena i mi što češće i dalje moramo postavljati pitanje treba li Hrvatskoj Gorski kotar«, zaključio je Knežević. 
    Budućnosti Gorskog kotara dotaknuo se i gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel, naglasivši kako upornost i zajedništvo moraju biti temelji daljnje borbe za bolji status Gorskog kotara jer se jedino tako može ići protiv tvrdnji koje su nedavno čuli i od samog premijera kada je rekao da su Gorani najrazvijeniji od nerazvijenih pa valjda zato i ne trebaju pomoć. Skupu su se još obratili i saborski zastupnici Željko Mirković (SDP) i Nenad Pleše (Hrvatski laburisti), dožupan Petar Mamula, načelnica Općine Fažana Ada Damjanac (SDP), a posebne aplauze zaslužila je delegacija mađarskog grada Cseprega .
    
Nagrade i priznanja


Nagrada za životno djelo uručena je Ankici Zubović za život proveden u radu s djecom predškolskog uzrasta. Godišnju nagradu primila je Zorica Lenac, a povelje KUD-a Delnice za 40 godina djelatnosti te za 10 godina postojanja i rada udruge »Kupa«, »Prepelin'c«, »Runolist«, Filatelističko društvo »Delnice« te Šah klub »Delnice«. Zahvalnice gradonačelnika primili su Biserka Vukić, Darinka Živanović, Oldtimer klub Delnice 1995, Damir Zagoršćak, Zlatko Gašparac, Narodna knjižnica i čitaonica, Stanko Raukar, Marijan Kezele, Mato Ivas, HGSS, JVP i DVD Delnice, Euroherc, Grad Zagreb, HŠ Uprava Delnice, Croatia osiguranje Delnice, MOT bravarija d.o.o., Društvo Gorana Rijeka i Goranin Zagreb, VZ PGŽ-a, HEP Rijeka i Općina Fažana.

Najuspješniji sportaši 
    
    Podijeljene su nagrade i najuspješnijim sportašima u 2013. godini. Za najboljeg sportaša izabran je seniorski reprezentativac Hrvatske u boksu Matteo Komadina, najbolja sportašica je skijšica trkačica Rea Raušel, a najbolja sportska ekipa Plivački klub Delnice. Najperspektivnija sportašica je biatlonka i skijašica trkačica Nika Blaženić, najbolji trener biatlonac Dragan Naglić, najbolji sportski djelatnik Davorin Klobučar, nagradu za životno djelo posthumno je dobio Vjekoslav Veko Petranović, a primio je u njegovo ime njegov sin Goran.

(M.K.)

 

 

 

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice