Delnice, 23. lipnja 2014.

DAN GRADA I ŽUPE DELNICE MNOGI PROGRAMI ZA SVE UZRASTE

Slavlje u znaku sporta i oldtimera

Najveći broj zbivanja donijela je subota, a njihovo je središte bio Trg 138. brigade HV-a na kojem je bio već20. oldtimer rally

DELNICE » Sutra u 13 sati u Radničkom domu Delnice bit će održana Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Delnica, a uvod u ovaj najsvečaniji čin bila su raznovrsna zbivanja kojima su se proteklog vikenda Delničani i njihovi gosti na različite načine uključili u obilježavanje Dana Grada i Župe Delnice. Sve je počelo na blagdan Tijelova utrkom karića koju je organizirala Udruga »Zdolanjski kraj – Potok« i kojoj su se odazvala ponajprije djeca tog dijela Delnica, a istog su dana članovi Udruge umirovljenika Delnice kroz radionicu izrade cvjetnih aranžmana priredili izložbu »Onaj tko živi s cvijećem živi duže i sretnije«. 
    

Zdrav za 5

Najveći broj zbivanja donijela je subota, a njihovo je središte bio Trg 138. brigade HV-a na kojem su najprije veliku pažnju privukli sudionici već 20. oldtimer rallyja kojeg su i ove godine odlično organizirali članovi Oldtimer kluba »Delnice 1995.«. Stotinjak sudionika, što u starim automobilima, što na starim motorima, pozdravio je predsjednik OK »Delnice 1995« Marijan Žagar prisjetivši se proteklih dvadesetak godina, riječi pozdrava i čestitke u povodu Dana grada, Dana antifašizma i predstojećeg Dana državnosti uputio im je potom i delnički gradonačelnik Ivica Knežević, a potom ih je Limena glazba Delnice ispratila na ovogodišnji rally koji je vožen na relaciji Delnice – Brod na Kupi – Zeleni vir – Skrad – Petehovac – Delnice. 
    
Izložba malih životinja


Iako je nakon odlaska oldtimera središnji gradski trg na tren izgledao prazan, ubrzo su ga ispunili najmlađi sudionici akcije »Zdrav za 5«, delnički osnovci i predškolci čiji su dolazak organizirali Grad Delnice, Društvo Naša djeca Delnice i Biciklistički klub »Goranin« Delnice, a predstavnici MUP-a i Policijske postaje Delnice potom su najmlađima na prigodno uređenom poligonu pokazali što i kako treba raditi i ponašati se u prometu da bi vožnja biciklom bila sigurna. 
    Istodobno, u susjednom Parku kralja Tomislava vrijedni članovi Društva ljubitelja malih životinja »Pajdaš« Delnice priredili su svoju tradicionalnu izložbu malih životinja koja je oduševila sve, posebno najmlađe, a hit su ove godine bile patkice i guske smještene u malom bazenčiću. Stotinjak metara dalje, točno pred zgradom gradske uprave, članovi Karate kluba Delnice razvukli su veliki tatami na kojem su najmlađi članovi ovog uspješnog karate kluba demonstrirali tajne karatea. 
    Poslijepodnevna zbivanja počela su nesvakidašnjom utrkom kariola koju su organizirali Grad Delnice i Moto klub »Mountain Riders«, a sve je praćeno svirkom grupe »Divlja ruža« koja je zabavljala okupljene na trgu. Kraj brojnih subotnjih zbivanja bila je delnička ljetna bajka »Snjeguljica i sedam patuljaka« namijenjena najmlađima, ali i svima onima koji vole maštu.

Niz novih priredbi 
    
    U predstojećim danima slijedi niz novih priredaba. Tako će danas uvečer na Petehovcu biti zapaljen Ivanjski krijes, a sutra u 16 sati Udruga »Prepelin'c« kraj Hiže Rački prirediti »Ivanjske krijesnice«, sat kasnije na Gradskom trgu počinje kuhanje Ljetnog kotlića, a u 20 sati u sjenici u Parku kralja Tomislava bit će održan koncert vokalne sklupine DiM te otvorena izložba Amaterskog video foto kluba Delnice. Na Dan državnosti na delničkoj će kuglani KK »Goranin« prirediti Prvo otvoreno prvenstvo Grada Delnica u Sprint kuglanju, sat kasnije u multifunkcionalnoj dvorani u Parku kralja Tomislavba GSC i HMNK »Delnice« priređuju malonogometni turnir, a u Zdolanjskom kraju u 11 sati bit će u organizaciji Udruge »Zdolanjski kraj – Potok« priređeno otvaranje tzv. ruske kuglane i priređen turnir u boćanju za žene.

(M.K.)

 

 

 

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice