Delnice, 13. travanj 2014.

PREDUSKRSNO DRUŽENJE DELNIČANI PRIREDILI ZANIMLJIVE SADRŽAJE

Divovska pisanica očarala i velike i male

Jaje oslikano tipičnim delničkim motivima, u čijoj je unutrašnjosti jedna ptičja obitelj, privlačilo je pažnju i starih i mladih, a zečica je djeci dijelila čokoladna jaja

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

DELNICE » Znatan broj najmlađih Delničana, ali i dosta onih starijih, jučer su dio prijepodneva proveli na središnjem delničkom Trgu 138. brigade HV-a, na kojem je priređeno prvo preduskrsno druženje tijekom kojeg su Grad i TZG Delnice priredili nekoliko zanimljivih sadržaja idealnih za uvod u skorašnje uskrsne blagdane. Druženje je počelo podjelom maslinovih grančica koje su brzo nestale iz ruku gradonačelnika Ivice Kneževića, a nedugo potom oduševljenje najmlađih izazvala je lijepa uskrsna zečica koja se prošetala trgom i privukla pažnju ne samo odjećom, već i time što je imala brdo čokoladnih jaja koje je spremno dijelila djeci. U svu tu vrevu dobro su se uklopili i štanodovi goranskih TZ-a i Udruge »Dotepenac«, a vrijeme prije središnjeg događaja – otvaranja velikog uskrsnog jaja – proteklo je uz nastup Ženske vokalne skupine »Aurora«. 
    Čast skidanja velova s dobro pokrivenog velikog uskrsnog jaja pripala je delničkom gradonačelniku Kneževiću i autoru Dušanu Jurkoviću, a jedno zadivljeno »aaaa« neposredno po otkrivanju bio je znak da je posao dobro odrađen te da jaje oslikano tipičnim delničkim motivima (panoramski pogled s Petehovca, Crkva Sv. Ivana Krstitelja, Hiša Rački) u čijoj je unutrašnjosti jedna ptičja obitelj, privlači pažnju i starih i mladih. 
    Katarina Mihelčić, zamjenica gradonačelnika, ističe kako je ovo samo uvod u obilježavanja uskrsnih blagdana, u što se uključio lijep broj delničkih udruga: »Primjerice, odjeću za zečicu kreirala je i sašila Snježana Klačić Šibenik iz Udruge »Dotepenac«, a veliko jaje izradio je Duško Jurković uz pomoć radnika »Risnjaka« na čelu s Željkom Mauharom. To ćemo jaje koristiti, uz neke dodatne motive, i sljedećih godina u ovakvim prilikama«, rekla je Mihelčić.
Party kod zeca 
    
    Kako je najavila Katarina Mihelčić, najveći dio zbivanja bit će realiziran sljedećeg vikenda, kad će se u petak u 10 sati dijeliti pečene ribice, a na Uskrsni ponedjeljak najprije će biti organizirana radionica Party kod uskrsnog zeca od 15 do 18 sati u Radničkom domu Delnice uz nastup niza izvođača, kreativnih radionica, zabavnih igara, predstava i karaoka, a u 19 sati počet će Uskrsni koncert.

(M.K.)

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice