Delnice, 18. ožujak 2014.

BROD NA KUPI DOSTAVA POŠTE SAMO JEDNOM TJEDNO DONOSI BROJNE PROBLEME

Privela ga policija, jer je kasno dobio poziv za sud

Poštanski uredi u Brodu na Kupi, Gomirju, Lukovdolu, Kupjaku, Crnom Lugu i Plešcima rade dva sata, a u Severinu na Kupi tri sata dnevno

BROD NA KUPI » Stanje s radom poštanskog ureda u Brodu na Kupi od mog se posljednjeg vijećničkog pitanja dodatno pogoršalo pa bih vas molio informacije o tome zašto u tom uredu umjesto dva sada radi samo jedan djelatnik, a uredovno vrijeme je samo od 11.30 do 13.30 sati, pitao je na sjednici Gradskog vijeća Delnica gradonačelnika Ivicu Kneževića vijećnik HDZ-a Davorin Klobučar, dodavši kako se mnogi ljudi bune da im pošta ne dolazi svaki dan, već svakih deset dana zbog čega se dogodio i vrlo neugodan slučaj kad jednom stanovniku Kupske doline nije došao poziv za sud pa ga je, ni kriva ni dužna, na svjedočenje privela policija! 
    Odgovarajući na pitanje gradonačelnik Knežević rekao je kako je od nadležnih u Hrvatskim poštama dobio odgovor da je riječ o prijelaznom periodu rekonstruiranja HP-a. »U okviru tog restrukturiranja poštanski uredi u Brodu na Kupi, Gomirju, Lukovdolu, Kupjaku, Crnom Lugu i Plešcima rade dva sata, onaj u Severinu na Kupi tri sata, a puno radno vrijeme imaju Delnice i Vrbovsko. Dnevna dostava pošte vrši se samo u Delnicama, Vrbovskom i Čabru, a u ostalim naseljima samo jednom tjedno što je, po meni, nedopustivo o čemu svjedoči i primjer koji ste vi naveli. Uz Hrvatsku poštu kontaktirali smo i susjednu Sloveniju kako bismo vidjeli kakva su tamo iskustva i naišli na potpuno drugačiji odnos. Tamo ne samo da nastoje zadržati postojeće poštanske urede već osnovati i nove u manjim mjestima kako bi život u planinskim krajevima bio nastavljen. Mi se samo možemo nadati da će na taj način početi razmišljati i u HP-u, mada bi se prije moglo dogoditi – jer se i o tome razmišlja – ukinuće ovih poštanskih ureda kojima je uredovno vrijeme svega nekoliko sati dnevno«, rekao je Knežević najavivši kako će tema potencijalnoga gubitka nekoliko goranskih poštanskih ureda biti obrađena i na jednoj od sljedećih sjednica koordinacije goranskih načelnika. (M.K.)

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice