Delnice, 18. ožujak 2014.

PUNE RUKE POSLA POJAČANJE ZA KTD »RISNJAK-DELNICE«

Pomoć komunalcima iverač za biootpad

Svima nam je jasno kako poslovima oko čišćenja javnih površina od posljedica zime još nije došao kraj, te ćemo zatražiti da nam se kroz dobrovoljne akcije pridruže i razne udruge – kaže Muvrin 


DELNICE » Djelatnici Komunalno-trgovačkog društva Risnjak-Delnice d.o.o. i inače krajem zime i početkom proljeća uvijek imaju jako puno posla, a ove je godine taj posao – zbog već svima znanih posljedica elementarne nepogode uzrokovane ledenom kišom – još obimniji i izraženiji. Dr. Nikola Muvrin, direktor KTD Risnjak-Delnice d.o.o. ističe kako veliku pomoć u poslovima uklanjanja slomljenih grana s javnih površina pruža novi stroj koji je kupljen upravo s namjerom da se taj posao što bolje odradi. 
    »Na naš zahtjev uspjeli smo od Grada Delnica ishodovati sredstva za nabavku iverača, stroja sječkalice za biootpad koji je idealan za čišćenja velikih količina slomljenih grana i stabala na javnim površinama koje održavamo. 
    

Proizvodnja humusa

Vrlo je važno reći i to da sječku nastalu pri čišćenju ne bacamo, već je deponiramo na određeno mjesto i kasnije ćemo je iskoristiti za stvaranje biomase, konkretnije za proizvodnju humusa koji nam je potreban za uređenje cvjetnjaka i groblja, čak možda i za prodaju zainteresiranim građanima za njihove potrebe. Posla je puno jer su štete, posebno u Parku kralja Tomislava, zaista velike, a vjerujem da ćemo ovim pojačanim i predanim radom taj posao uskoro privesti kraju. 
    No, uklanjanje odlomljenih grana samo je jedan od poslova koji su pred nama. Velik posao vezan je i uz uklanjanje pijeska s prometnica. Pijesak kojim su se ceste posipavale dok je na njima bio led i snijeg sad je sabijen i tvrd, a otklanjamo ga dijelom ručno, a dijelom uz pomoć strojeva. Za dio svih tih poslova vezanih oko čišćenja u parku, javnim površinama i grobljima koristili smo i djelatnike koji su poslove odrađivali preko socijale, a zahvaljujemo i djelatnicima Goranskog sportskog centra Delnice koji su također pružili ruku pomoći na tim površinama. Nažalost, svima nam je jasno kako poslovima oko čišćenju javnih površina od posljedica zime još nije došao kraj, te ćemo zatražiti da nam se kroz dobrovoljne akcije pridruže i razne udruge koje djeluju na području Grada Delnica, najavljuje dr. Muvrin, dodajući kako uz ove poslove koji trebaju biti što prije privedeni kraju, KTD Risnjak-Delnice d.o.o. radi i na organizaciji dimnjačarske službe te uslugama pogreba. 
    
Niz većih poslova

»Svakako treba spomenuti i niz većih i obimnijih radova kao što je izmjena krovišta na mrtvačnici u Crnom Lugu, izmjena prozorske stolarije i bojenje prostorija Radničkog doma u Delnicama, a uskoro slijedi i veliki zahvat izmjena fasade i krovišta Radničkog doma. Uz to, odradili smo i niz poslova vezanih uz, primjerice, popravke, montaže, demontaže za potrebe Grada Delnice, a sudjelovali smo i u svim manifestacijama vezanim za brojna turistička i kulturna događanja organizirana na području Grada Delnica u posljednjih nekoliko mjeseci, govori Muvrin, dodajući kako se KTD Risnjak-Delnice d.o.o. kandidirao za potpore koje u ovoj 2014. godini dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima

. (M.K.)

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice