Delnice, 27. veljače 2014.

MLADE NADE PIONIRI I KADETI DELNIČKOG NK USPJEŠNO ODRADILI PRVI DIO SEZONE

»Goranin« ne treba brinuti za budućnost

Kadeti su nakon osam kola ostvarili šest pobjeda, jedan neriješen rezultat i jedan poraz, što im je bilo dovoljno za drugo mjesto iza Kraljevice, dok su pioniri, s četiri pobjede, dva neriješena i dva poraza,na trećem mjestu, iza momčadi Rječine i Grpci


DELNICE » Među uspješnije delničke sportaše, pogotovo kad je riječ o uzrastima najmlađih, u tijeku prošle godine svakako spadaju i kadeti te pioniri HNK »Goranin« koji su prvi dio sezone završili u vrhu svojih ligaških natjecanja. Točnije, kadeti su nakon osam odigranih kola ostvarili šest pobjeda, jedan neriješen rezultat i jedan poraz, što im je bilo dovoljno za drugo mjesto uz gol razliku 30:15, a ispred njih je samo Kraljevica s dva boda više. Pionirski sastav u osam je utakmica uz gol razliku 25:7 ostvario četiri pobjede, dva neriješena rezultata i dva poraza, a s 14 osvojenih bodova na trećem su mjestu, iza momčadi Rječine i Grpci. Rezultati su, pogotovo s obzirom na uvjete rada i sve teže financijsko stanje, odlični, ističu voditelji ovih najmlađih uzrasta delničkog nogometnog kluba, Zoran Knaus, Marin Jerković i Tomislav Nikola. 
    

Kandidati za seniore

Knaus napominje kako je kadetski sastav sezonu počeo s malim brojem igrača, točnije njih svega devet, a dva su povremeno koristili seniori: »Za većinu utakmica imali smo svega 11-12 igrača, dakle taman toliko da, ukoliko ne bude ozlijeđenih ili crvenih kartona, odigramo utakmicu u punom sastavu. No, uspjeli smo odigrati odličnu sezonu, a zahvaljujući drugom osvojenom mjestu motivacija je bitno narasla, što se vidi i iz ovih prvih treninga u dvorani gdje ćemo raditi dva puta tjedno, sve dok nam vremenske prilike ne dozvole izlazak na otvoreno igralište. 
    
Vidljiv napredak


Vjerujem da ćemo u drugom dijelu sezone nastaviti s ovako dobrim igrama te bar potvrditi ovo drugo mjesto, a ako bude moguće i ako bude malo sreće, možda krenemo i u borbu za prvo mjesto«, najavljuje Knaus, dodajući kako se potvrda kvalitetnog rada vidi i u činjenici da su tri igrača kadeta otišla na probu u prvoligašku ekipu Lokomotive (Marković, Dedić, Oršulić) te tamo i ostali, a ove godine petero kandidira za seniorski sastav »Goranina«. 
    
    Pionire i morčiće vode Marin Jerković i Tomislav Nikola. Jerković, koji uz brigu o najmlađima aktivno igra i jedan je od ponajboljih igrača »Goranina«, govori kako se s najmlađima radi četiri puta tjedno, a tu je i utakmica za vikend: »Trenutačno u uzrastu morčića imamo petnaestak igrača, što je jako dobro ako se zna da smo sezonu počeli s njih samo osam. Ovo im je prva sezona i vidljivo je da iz dana u dan napreduju, što se vidi iz podatka da smo igrajući protiv Škole nogometa Frankopan prvi susret pred tri mjesca izgubili rezultatom 12:3, a u drugom smo pobijedili sa 7:1! Pionira je također petnaestak i oni su nakon prvog dijela natjecanja osvojili treće mjesto, a u drugom dijelu nadam se da možemo napasti drugo mjesto jer po kvaliteti ga i zaslužujemo«, govori Jerković dodajući kako su za dobre rezultate u ovim uzrastima jako zaslužni i roditelji koji jako puno pomažu. Nedvojbeno je da nadarenih pojedinaca ima i da »Goranin« ne treba brinuti za budućnost. Upravo stoga mladi treneri »Goranina« pozivaju roditelje sve djece koja žele igrati nogomet, da im se jave, navrate na trening i ukoliko im se dopadne, uključe svoju djecu u rad.

Trenerima već dugo ni kune 
    
    Ono čime u »Goraninu« nisu zadovoljni, financijsko je stanje. Troje voditelja najmlađih selekcija unatoč konstantnom radu i vrlo dobrim rezultatima punih šest mjeseci nisu dobili ni kune, a još je teže stanje s opremom jer, primjerice, djeca nemaju štucne (čarape), lopte su već jako pohabane, a da pri radu u dvorani ne pomaže OŠ Ivana Gorana Kovačića ustupanjem rekvizita, bilo bi još gore!

(M.K.)

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice