Delnice, 29. siječanj 2014.

PLIVAČI ZLATNI, PLIVAČICE BRONČANE PRVENSTVO ŠKOLSKIH KLUBOVA

Iz goranskog snijega u bazen

Odličan nastup ekipa u sastavu Marko Markovčić, Marko Ivošević, Mihael Petranović, Fran Grenko, Petar Čop, Ivan Tomić, Mateo Svetić, Toni Skender i Dorijan Rački te Dora Jakupak, Anja Didović, Marta Kožul, Alma Dedić, Doris Kovač, Katja Skender, Ivona Rački i Karla Čmelik 


DELNICE » Iz goranskog snijega ravno u bazen na Kantridi po dvije velike (zlato dečki, bronca cure) ekipne medalje pa povratak u goranskih četrdeset i nešto centimetara snijega i naravno, trening na delničkom bazenu. Tako je, otprilike, proteklih dana izgledala stvarnost plivača i plivačica Školskog sportskog društva »Petehovac« koje djeluje u delničkoj OŠ Ivana Gorana Kovačića i koji su na prvenstvu osnovnoškolskih klubova Primorsko-goranske županije iznova ostvarili izniman rezultat – dečki su drugu godinu za redom prvaci zeleno-plave županije, a djevojčice su prvi put u povijesti u Gorski kotar donijele medalju za osvojeno treće mjesto! Štoviše, zahvaljujući pobjedi dečki su, kao i prošle godine, stekli pravo nastupa na državnom prvenstvu na kojem su prošle godine odlično branili boje svoje županije i osvojili treće mjesto ostavivši iza sebe puno veće i plivački razvijenije sredine. Novi uspjeh neosporno je dokaz da Gorani ne samo da znaju plivati već znaju plivati i bolje od svojih susjeda s mora! 
    

Kontinuitet dobrih rezultata

Među najzaslužnije za uspjeh nedvojbeno spada prof. Mladen Kovačević koji uz prof. Borisa Levara tijekom cijele školske godine priprema delničke vidrice za nastupe koji su sve bolji i bolji, a upravo kontinuitet odličnih rezultata potvrda je sjajnog rada: »I prošle smo godine u konkurenciji muških ekipa bili prvi, a godinu ranije drugi uz napomenu da nam je prvo mjesto izmaklo za nekoliko bodova. Uz dečke ove su nas godine odlično zastupale i djevojčice koje su osvajanjem trećeg mjesta potvrdile veliku nadarenost, a budući da najveći dio ekipe čine djevojčice koje idu u četvrti i peti razred, čini mi se da bi one mogle u sljedeće dvije-tri godine zamijeniti dečke i donositi u Delnice medalje sa županijskih, pa možda i državnih natjecanja«, govori prof. Kovačević koji je, logično, pun pohvala za još jedan sjajan nastup muške ekipe. 
    
Državno prvenstvo

»Plasman na državno prvenstvo koje će 26. i 27. ožujka biti održano u Zadru veliki je uspjeh, ali moram priznati da smo ga očekivali jer smo znali da u odnosu na ostale ekipe imamo odlične plivače. Glavni konkurenti bili su nam osnovci iz OŠ »Zamet«, ali smo ih uspjeli ostaviti poprilično iza sebe zaslužujući odličnom nastupu ekipe koja je nastupila u sastavu Marko Markovčić, Marko Ivošević, Mihael Petranović, Fran Grenko, Petar Čop, Ivan Tomić, Mateo Svetić, Toni Skender i Dorijan Rački. Natjecalo se u četiri plivačka stila (50 m prsno, 50 m leđno, 50 m leptir i 50 m slobodno) te štafeti 4 x 50 mješovito i 4 x 50 slobodno, a već nakon prve tri utrke bilo je jasno da imamo veliku prednost jer smo imali nekoliko prvih i drugih mjesta, a potom smo u štafeti 4 X 50 metara od drugoplasiranih bili bolji za fantastičnih 13 sekundi. Pobjeda je radost, ali i obveza. Naravno, u Zadru ćemo nastojati ostvariti što bolji rezultat u konkurenciji najboljih hrvatskih osnovnoškolskih klubova. No, već i to što smo se drugu godinu za redom plasirali na državno prvenstvo velika je stvar«, govori Kovačević koji ističe kako su nakon dečki sada na redu – djevojčice koje su nastupile u sastavu: Dora Jakupak, Anja Didović, Marta Kožul, Alma Dedić, Doris Kovač, Katja Skender, Ivona Rački i Karla Čmelik: 
    
Mladi nasljednici


»Nažalost, gotovo svi članovi prve muške ekpe ove godine završavaju osnovnu školu, a nasljednici su im još poprilično mladi pa ćemo sada dvije-tri godine morati stvarati nove kvalitetne plivače. No, zato u konkurenciji djevojčica imamo nekoliko odličnih plivačica kojima do kraja osnovne škole treba još nekoliko godina pa vjerujem da će one uskoro u najmanju ruku ponoviti ovaj uspjeh, pa biti čak i bolje od trećeg mjesta«, govori Kovačević, a Adrijana Grenko, predsjednica PK »Delnice« u okviru kojeg rade svi plivači i plivačice također je oduševljena rezultatima i zahvaljuje na predanom i požrtvovnom radu trenerima te na pomoći i razumijevanju školi, roditeljima i svima koji potpomažu Plivački klub Delnice.

Poziv budućim plivačima 
    
    Već treću godinu za redom delničko je plivanje u vrhu kad je riječ o natjecanjima osnovaca Primorsko-goranske županije. Da bi takvi rezultati bili nastavljeni, ili čak još i bolji, trener Kovačević poziva sve one koji se još ne bave plivanjem da im se pridruže: »Iz ovih se rezultata vidi da odlično radimo. Treninzi su svaki dan, ja vodim mlađe od 17.30 do 18.30 sati, a kolega Boris Levar sa starijima radi od 19 do 20.30 što znači da svakodnevno radimo po dva i pol do tri sata, a korist je velika, kako za zdravlje – što je i najbitnije – tako i za sportske rezultate«, zaključuje Kovačević.

 

(M.K.)
BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice