Delnice,02. prosinac i 2013.

ZABAVA BEZ GRANICA BLAGDANSKA DRUŽENJA ZA SVAČIJI UKUS

Delnička adventska bajka

Svojevrsni vrhunac bogatog i raznovrsnog programa bit će dobrotvorni Božićni bal te obiteljski doček 2014. godine na delničkom klizalištu i to s početkom u 16 sati

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pod nazivom »Delnička adventska bajka« Grad Delnice i Udruga »Runolist« osmislili su niz raznovrsnih zbivanja koja će trajati punih pet vikenda, točnije od 29. studenog ove pa do 7. siječnja 2014. godine. Uz miris kuhanog vina, klinčića, pečenih kobasica i fritula, Delničani i dragi im gosti imat će, ističe zamjenica delničkog gradonačelnika Katarina Mihelčić, priliku uživati u brojnim kulturnim, sportskim i gastro događanjima koja će se održavati svakog vikenda.
    – Svake subote priređujemo vožnju kočijom, interaktivnu bajku za djecu u gradskom Parku kralja Tomislava u 15 sati, kreativnu radionicu za male vilenjake u 16 sati, glazbeni doživljaj na otvorenom u 18 sati, a svakog vikenda moći će se posjetiti i adventski sajam. Od kulturnih događanja moći će se uživati u koncertima, kazališnim predstavama, božićnim pjesmama i susretima glazbenih udruga uživo svake subote u 18 sati na gradskom trgu. Organizirat ćemo i žive jaslice, zimsku vožnju kočijom, fotografiranje sa Svetim Nikolom i Djedom Božićnjakom, kreativne radionice za djecu i odrasle, klizanje s likovima iz bajke i maskotama sponzora, a kad je o sportu riječ planiramo adventske igre bez granica, prvenstvo Grada Delnica u uličnom šahu na ledu, sanjkanje, skijanje, klizanje, odbojku, nogomet, plivanje, Boksačku noć i Zumbathon. Svojevrsni vrhunac bit će dobrotvorni Božićni bal te obiteljski doček 2014. godine na ledu uz vatromet i to s početkom u 16 sati na klizalištu s odbrojavanjem koje će početi u 18 sati, rekla je dogradonačelnica Mihelčić.
    Zaista bogat i raznovrstan program najavljivat ćemo u dnevnim izdanjima »Novog lista«, a za »Goranski Novi list« navodimo samo neke od najzanimljivijih zbivanja. Tako će u petak, 6. prosinca u 9 sati biti otvorena nova klizačka sezona na delničkom klizalištu. Dan kasnije u 14 sati na Gradskom trgu bit će upriličeno slikanje sa Svetim Nikolom, a u nedjelju 9. prosinca u Domu sportova Delnice bit će održana Boksačka noć. Trećeg adventskog vikenda u petak, 13. prosinca DŠR »Parejda« u Domu sportova u 10 sati priređuje Adventske igre bez granica koje će trajati do 18 sati, a u subotu 14. prosinca na Gradskom trgu u 14 sati bit će upriličeno slikanje s Djedom Mrazom da bi u 17 sati počeo koncert na kojem će se »boriti« heligonke i gitare, a dan kasnije u 18 sati na istom mjestu Marin i Goranka Tuhtan održat će koncert klasične glazbe. U subotu, 21. prosinca Udruga »Re-volt« na Gradskom trgu priređuje Žive jaslice, tu će biti održano od 15 do 19 sati i Otvoreno prvenstvo Grada Delnica u uličnom šahu na ledu, a u 20 sati u Domu sportova počinje koncert grupe »Gazde«. Dan kasnije u Radničkom domu bit će predstavljen najljepši blagdanski stol, a za Badnjak, 24. prosinca, će u 10 sati na Gradskom trgu početi druženje uz ribice i vino te nastup Vokalne skupine DiM. U petak, 27. prosinca bit će održano natjecanje u kuhanju Delničkog novogodišnjeg kotlića, a na staru godinu, u utorak 31. prosinca na delničkom klizalištu bit će priređen obiteljski doček na ledu s likovima iz bajke uz bogatu gastro ponudu, šampanjac i vatromet te odbrojavanje u 18 sati da bi potom u Radničkom domu Delnice nova 2014. godina bila dočekana u organizaciji Planinarskog doma »Pahulja«

Kad se pojavio vuk, bilo je i suza i bijega

DELNICE » Paljenjem prve lampice na adventskom vijencu u središtu Delnica jučer je kraju priveden prvi od šest vikenda »Delničke adventske bajke«, priredbe čiji organizatori (Grad Delnice i Udruga »Runolist« Crni Lug) žele tijekom predstojećih predblagdanskih i blagdanskih vikenda, uz pomoć brojnih udruga s ovog područja, omogućiti domaćim ljudima, turistima i gostima Delnica što više zabave, užitka i opuštanja. Uvodnog se vikenda uspješno krenulo u realizaciju te ideje. Štoviše, s obzirom na subotnje nimalo sklone vremenske prilike (magla, jugo) rezultati su i bolji od očekivanja.
   

Užitak za najmlađe

Tako se, usprkos depresivnom sivilu magle koja je u velikoj mjeri umanjila dojam subotnjeg prijepodnevnog snježića koji bi bio idealna kulisa za početak »Delničke adventske bajke«, već prvoj subotnjoj priredbi ukrašavanja delničke božićno-novogodišnje jelke odazvao znatan broj djece i njihovih roditelja pa je na Trgu 138. brigade HV-a pred jelkom vladala poveća gužva i čekalo se red da bi se ušlo u vatrogasnu dizalicu DVD-a Delnice kojom su dečki iz tog DVD-a i JVP Delnice najmlađima omogućavali da vlastoručno na snijegom prekrivenu jelku postave ukrase koje su od kartona izradile članice Društva Naša djeca Delnice. Nakon šezdesetak minuta tog užitka za najmlađe, tijekom kojeg su se oni stariji mogli okrijepiti uz kuhano vino ili čaj Planinarskog doma »Pahulja«, krenulo se u prvo izdanje interaktivne bajke »U čarobnoj šumi« koja je za svoje prvo izdanje ponudila čuvenu priču o Crvenkapici.
    Predvođeni pripovjedačicama Klarom Bukovac i Snježanom Klačić Šibenik te praćeni mamama, tatama, bakama ili djedovima, najmlađi Delničani najprije su u Parku kralja Tomislava naišli na uplaknu Crvenkapicu koja im je rekla kako se izgubila i boji se vuka, potom su naišli i na vuka kojeg su uvjerili kako nema smisla pojesti Crvenkapicu, a lovcu su poručili kako ne treba ubiti vuka jer on neće napasti Crvenkapicu. Nakon svih tih diplomatskih pregovora i dogovora svi su zajedno otišli do bake koja je jedva dočela svoju Crvenkapicu, djecu počastila kolačima, a lovca i vuka nečim žešćim!
    No, tu nije bio kraj bajke za oduševljene delničke mališane koji su zaista guštali u ovoj priči pa je bilo i suza i bijega u roditeljsko naručje kad se pojavio vuk, ali i sreće i smijeha kad je završen taj prvi dio bajke. A drugi se odvijao u kavani Centar gdje se, uz vodstvo tete Snježane i pokroviteljstvo Erste banke i njene Medo Štedo štedionice održala kreativna radionica »Postani i ti pravi vilenjački šegrt« nakon koje je bilo više no jasno kako mnoga delnička djeca žele biti vilenjaci. Dobar odaziv mladih, ali i onih nešto starijih, zabilježen je potom i u Domu sportova Delnice gdje je Društvo za sportsku rekreaciju »Marigold« priredilo humanitarni zumbathon s kojeg će prihod u cijelosti biti namijenjen pomoći u nabavi potrebne didaktičke opreme i učila za OŠ Ivana Gorana Kovačića u Delnicama.
   
Slavljenički koncert

Predvečernji i večernji program nudili su glazbu, najprije kroz koncert božićnih pjesama Limene glazbe Delnice održan na maglovitom gradskom trgu, a potom i slavljenički koncert KUD-a Delnice koji je četvrt stoljeća postojanja i rada obilježio lijepim koncertom tijekom kojeg su, pod dirigentskom palicom Mirjane Majnarić, sami podsjetili na 25 godina svoje nazočnosti u kulturnom i zabavnom životu Delnica, a uz svoje brojne goste (Folklorna skupina, Mladi folklor, Ženski pjevački zbor, »Mirna, Žan i Tani«, »Aurora«, »DiM«) i voditelja Zlatka Butigana dali dodatni smisao cijelom prvom vikendu »Delničke adventske bajke« te uljepšali prohladnu goransku noć. Sve u svemu početak je bio pažnje vrijedan i treba samo poželjeti da i dalje bude tako, a moglo bi biti jer nas sljedećeg vikenda očekuje otvaranje klizališta, koncert vokalne ženske skupine »DiM«, novo druženje »U čarobnoj šumi« i vilenjačka radionica, odbojkaški turnir, Noć boksa.

(M.K.)
BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice