Delnice, 18. listopad 2015.

MLADI KUGLAČI I KUGLAČICE „GORANINA“ DO 14 GODINA OSVOJILI DVIJE BRONČANE MEDALJE NA PRVENSTVU HRVATSKE U KUGLANJU U KATEGORIJI TANDEM

U nedjelju 18.10.2015. godine na kuglani u Koprivnici održano je Prvenstvo Hrvatske u kuglanju u kategoriji Tandem za kadete i kadetkinje do 14 godina.
U kategoriji Tandem nastupaju dva igrača ili igračice koji igraju 2 puta po 30 hitaca naizmjenično svaki po jedan hitac, prvo se igraju kvalifikacije 2 puta po 30 hitaca na ukupan rezultat nakon čega 16 najboljih po rezultatu igraju po kup sistemu od osmine finala do finala.
Za Kuglački klub Goranin nastupili su Matija Frlan i Karlo Petranović koji su nakon kvalifikacija bili odlični drugi sa srušenih 246 čunjeva. Dobrom igrom u osmini finala, te u četvrtfinalu gdje pobjeđuju tandem iz KK „Korana“ Slunj nakon 1-1 u razigravanju za samo jedan čunj 24-23 izborili su plasman u polufinale i borbu za medalje. U polufinalu također nakon 1-1- u setovima u razigravanju gube 17-13 od kasnijeg prvaka Hrvatske tandema KK „Ponikve 3“.
Odličan nastup i prvu medalju sa nekog državnog prvenstva donijele su i mlade kuglačice „Goranina“ Ema Tomašić i Tea Lakić koje su nakon kvalifikacije bile na 5 mjestu, te u četvrtfinalu uvjerljivo sa 2-0 pobjeđuju tandem KK „Ponikve“ čime se također plasiraju u polufinale koje gube nesretno od „Zaboka 1“, kasnijih viceprvakinja Hrvatske sa 12-11 u razigravanju nakon što je rezultat u setovima bio 1-1.

Već slijedeće nedjelje igra se Prvenstvo Hrvatske u Sprintu za mlađe juniore i juniorke do 18 godina i to juniorke na našoj kuglani u Delnicama na kojem je prijavljeno 35 kuglačica, a od toga 5 iz ŽKK „Goranin“, te juniori „Goranina“ koji putuju u Osijek gdje je prijavljeno 26 kuglača, a od toga 8 iz „Goranina“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice