Delnice,07. listopad 2013.

MATTEO KOMADINA REPREZENTATIVAC PUTUJE U KAZAHSTAN

Zlatni rudnik delničkog sporta

Matteo može svojim rezultatima biti veliki promotor Delnica, Gorskog kotara i Primorsko-goranske županije, a da bi se to dogodilo, potrebna nam je pomoć, odnosno ulaganja vezana uz njegove pripreme i treninge, kaže njegov višegodišnji trener Kristijan Hodak


DELNICE » Nepunih mjesec dana prije nastupa na seniorskom Svjetskom prvenstvu u boksu koje će biti održano u Kazahstanu, mladi delnički boksač Matteo Komadina u punom je treningu i željan svog prvog velikog seniorskog natjecanja: »U treningu sam od sredine srpnja i to dva puta dnevno pri čemu je prvi trenig uvijek vezan uz fizički dio, a u drugom dijelu radimo na taktici. Nakon onih temeljnih fizičkih priprema, sada smo već krenuli i u spariranje pri čemu mi puno pomažu članovi našega kluba Krešimir Šporčić i Darko Pirc, a sve to pod vodstvom trenera Kristijana Hodaka. Imao sam i dva jaka meča u Njemačkoj i za sada sam zadovoljan ostvarenim. Znam da me u Kazahstanu čekaju puno iskusniji i stariji borci, ali nisam opterećen svojom mladošću i učinit ću sve kako bih ostvario što bolji rezultat i kako bih istodobno što više naučio i stekao nova iskustva koja će mi koristiti u daljnjem bavljenju boksom. Dat ću sve od sebe«, poručuje Matteo, član Boksačkog kluba Delnice koji iza sebe već ima lijep niz pažnje vrijednih rezultata – juniorski i seniorski je prvak Hrvatske u lakoj kategoriji, županijski prvak i pobjednik međunarodnog turnira Hakija Turajlić održanog u Sarajevu, a nedavno je u Njemačkoj pobijedio jednog od najboljih njemačkih boksača svoje kategorije.
   

Vrhunac karijere

U Kazahstan Komadina s još pet članova hrvatske seniorske reprezentacije odlazi 11. listopada i tamo ostaje do 28. listopada pri čemu će završne pripreme realizirati u mjestu održavanja SP-a. Nastup u Kazahstanu nedvojbeno je za sada vrhunac karijere ovog mladog delničkog boksača, kako zbog činjenice da je postao članom hrvatske seniorske boksačke reprezentacije, tako i zbog činjenice da će biti sudionik seniorskog Svjetskog prvenstva u boksu. No, sve to bi mogao biti tek početak jedne lijepe i velike sportske priče, naglašava njegov višegodišnji trener Kristijan Hodak i dodaje: »Presretan sam što smo kroz višegodišnji rad u BK »Delnice« došli do toga da danas imamo seniorskog reprezentativca Hrvatske na predstojećem Svjetskom prvenstva. To je prije svega zasluga samog Mattea koji je imao sjanu uzlaznu liniju u svom bavljenju boksom od županijskog pa do državnog prvaka i to od mlađih uzrasta pa do seniorskog, kao i niz odličnih nastupa na vrlo jakim turnirima i posljednjem ligaškom natjecanju. Od njega se ne smije puno očekivati u Kazahstanu jer je najmlađi član reprezentacije Hrvatske, a uz to sa svojih 19 godina biti među najmlađim sudionicima, tim više što je starosna granica za nastup na SP-u pomaknuta na 40 godina.
    Presretni smo zbog njegovog uspjeha, ali moramo istaknuti da je ovaj rezultat u ovakvim uvjetima rada naš maksimum. Uz minimum sredstava ostvarili smo rijedak uspjeh, ponajviše zahvaljujući golemom trudu i odricanjima. Znam da je danas novaca sve manje, ali bih molio nadležne u Gradu Delnicama i ostalim institucijama ovoga kraja da se bolje upoznaju s cijelom situacijom i shvate kako je Matteo zlatni rudnik delničkog, goranskog i županijskog sporta jer može u budućnosti ostvarivati rezultate na razini osvajanja medalja na europskim i svjetskim prvenstvima te olimpijadama.
   
Rješenje statusa

On ima samo 19 godina, veliki talent i još veću volju i zahvaljujući tome prepoznat je od strane ljudi koji vode boksačku reprezentaciju i zato je dobio poziv za svoje prvo svjetsko prvenstvo. Matteo može svojim rezultatima biti veliki promotor Delnica, Gorskog kotara i Primorsko-goranske županije, a da bi se to dogodilo, potrebna nam je pomoć, odnosno ulaganja vezana uz njegove pripreme i treninge. Njegov status mora se riješiti želi li se u tijeku desetak pa i više sljedećih godina ponositi rezultatima koje i na svjetskoj razini imaju značaj. Njemu je nužno naći posao i omogućiti kvalitetan rad jer ćemo u suprotnom brzo doživjeti ono što se dogodilo s Jakovom Fakom – otići će nam nedvojbeni sportski talent. Zbog svega toga nadam se i očekujem da će se, prije svih, Grad Delnice drugačije početi odnositi prema ovom mladiću koji nas sve može proslaviti«, ističe Hodak

(M.K.)
BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice