Delnice,30. rujan 2013.

NA TANKOME LEDU HOĆE LI SE LIJEPA SANJKAŠKA PRIČA »NASANJKATI« ZBOG PAR PRITUŽBI

Popularno sanjkalište Potok u blokadi zbog bučne manjine

Riječ je o nezadovoljstvu vlasnice kuće kraj koje je izgrađeno sanjkaško zaletište i uz koju je smješten početak staze, te još nekolicini primjedbi – Sanjkaški klub »Prepnek« najavio prekid svih aktivnost


DELNICE » Bliži li se svake pažnje vrijedna i lijepa sanjkaška priča koju su pred tri godine počeli članovi delničke Udruge »Zdolanjski kraj« te potom nastavili i članovi Sanjkaškog kluba »Prepnek« svom kraju, pokazat će budućnost. No, ono što je sigurno je da su trenutačne poteškoće iznimno velike i prijete gotovo potpunom blokadom brojnih aktivnosti. Problem je, kako to obično biva u Hrvatskoj i Gorskom kotaru, vezan uz javni interes i privatno vlasništvo pri čemu je u ovom slučaju riječ o nezadovoljstvu vlasnice kuće kraj koje je izgrađeno sanjkaško zaletište i uz koju je smješten sam početak staze. Dodaju li se tom stajalištu, koje je s pravne strane neupitno, i primjedbe koje su protekle zime imali neki od stanovnika tog dijela Delnica, onda je jasno da nisu baš svi bili oduševljeni činjenicom da je taj predio Delnica zimi postao najživlja delnička destinacija pa se upravo na sanjkalištu Potok, uz delničko klizalište i skijalište Petehovac, dalo osjetiti kako Delnice imaju veze sa sportskim turizmom.   
    No, predstojeće zime, bar kako sada stoje stvari, na Potoku neće biti gužve. Naime, nakon neuspješnih razgovora vezanih uz rješavanje spomenutih poteškoća, jučer je na adrese goranskih medija prispjelo priopćenje Sanjkaškog kluba »Prepnek« u kojem stoji kako taj klub prekida sve aktivnosti vezane uz pripremu i organizaciju natjecanja u sanjkanju na prirodnim stazama na lokalitetu »Potok« u Delnicama za sezonu 2013/14.
   

Zasad bez dogovora

»Naime, nakon niza sastanka s mjerodavnima iz Grada Delnica nismo uspjeli pronaći zajedničko rješenje za niz prigovora vlasnika kuća uz sanjkašku stazu na Potoku. Poučeni iskustvom od prošle sanjkaške sezone, ne želimo se staviti u poziciju da se stalnim pritužbama prema gradskoj upravi raspiruje atmosfera netolerancije između članova kluba i dijela građana te obezvređuje naš rad. U svega tri godine uspjeli smo ostvariti zapažene rezultate na ustrojavanju i razvoju sanjkaškog sporta na području Grada Delnica i Gorskog kotara, prešli smo put od priredbe lokalnog karaktera do službenog međunarodnog natjecanja. Oformili smo sustav državnih i županijskih natjecanja u sanjkaškom sportu i stvorili uvjete za licenciranje staze na Potoku od strane FIL-a (Međunarodna sanjkaška federacija). Pokazali smo da se s entuzijazmom može prebroditi većina problema. Međutim, danas smo svjesni da postoji namjera opstrukcije ovog projekta za koji u ovom trenutku ne možemo naći alternativno rješenje.
   
Otkazali natjecanja

Većina entuzijasta okupljenih u klubu se opredijelila za koncept razvoja nacionalnog sanjkaškog centra u Delnicama, poduzeto je niz aktivnosti koje su sada zbog bučne manjine »ostale u zraku« kao nedovršene. Delnice su izgubile formatiranu zimsku sportsku manifestaciju koja djelomično komercijalizira sanjkašku priču kroz povećanje turističkog prometa i zaradu od uslužnih djelatnosti. Možda se nekima čini malo, ali procjena od 600 noćenja za jedan vikend trajanja međunarodnog natjecanja u našem Gradu, nikoga ne bi trebala ostaviti ravnodušnima.
    Suočeni s novim okolnostima, prvenstveno nezadovoljstvom dijela građana sanjkaškim manifestacijama na Potoku, otkazujemo sva sanjkaška natjecanja u organizaciji kluba u Delnicama, pa i četvrte utrke Europskog kupa u sanjkanju na prirodnim stazama što se trebalo održati 1. i 2. veljače 2014. godine. Predsjednik »Prepneka« Darko Briški i tajnik Ivica Urbanc daju svoje mandate na raspolaganje Skupštini, te će u Statutu predviđenom roku biti sazvana izvanredna skupština kluba koja će odlučiti o daljnjoj sudbini kluba i sanjkanja u Delnicama«, stoji u priopćenju za javnost Sanjkaškog kluba »Prepnek«

(M. K.)BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice