Delnice, 31.kolovoz 2013.

UTAKMICE NA »ORANICI« NAZIRE LI SE KRAJ VIŠEGODIŠNJIM DELNIČKIM MUKAMA S IGRALIŠTEM

Još ove sezone na »blatnjaku«, a onda...

Konačno rješenje s najviše nestrpljenja očekuju svi uzrasti nogometaša delničkog »Goranina«, pogotovo seniorska ekipa koja je ove godine sastavljena od vrlo kvalitetnih domaćih igrača i pokušat će iznova biti u vrhu svog ligaškog natjecanja


edan od prioriteta pri izradi proračuna za 2014. godinu bit će projekt sanacije delničkog nogometnog igrališta, rekao je gradonačelnik Delnica Ivica Knežević komentirajući činjenicu da su nedavno u delničkom Hotelu »Risnjak« boravili igrači HNK »Rijeke« koji su u »Risnjaku« samo spavali i jeli, a na treninge su išli u Vrata potvrdivši time kako Delnice nemaju temeljne uvjete ugošćavanja prvoligaške nogometne ekipe. To se može promijeniti, smatra Knežević i dodaje:
    – Naravno da nam je cilj privući sportske ekipe, tim više što imamo zaista kvalitetnu sportsku infrastrukturu – sportska dvorana s bazenom, višenamjenska dvorana u Parku kralja Tomislava, teniska igrališta, kuglana..., u kojoj je jedini minus upravo loše nogometno igralište koje je praktično uništeno neuspješnim poslovima sanacije izvedenim pred nekoliko godina. Sredstva ćemo, uz proračun, pokušati tražiti i iz EU fondova, ali prvi korak bit će nam vrlo kvalitetan projekt sanacije na temelju kojeg ćemo krenuti u posao. Taj sportski objekt nužan nam je i zbog sporta i zbog turizma, a prema nekim okvirnim početnim idejama tražit ćemo od projektanta i vraćanje atletske staze s četiri trake te stvaranje prostora ispod tribina koji bi se mogao koristiti za parking ili pak za manje trgovačke prostore i uslužne djelatnosti, ističe Knežević.
    Zanimanje za obnovu uništenog travnatog pokrova delničkog gradskog nogometnog stadiona pokazuju i u Goranskom sportskom centru koji upravlja ovim sportskim objektom. Direktor GSC-a Damir Majnarić smatra kako bi najbolje rješenje za sanaciju bila umjetna trava, a takav zahvat traži ulaganja od 1,5 milijuna kuna. Naravno, osiguranje potrebne količine novca mogao bi, uz Grad Delnice, biti i zadatak Primorsko-goranske županije u čije je ime za nedavnog posjeta Delnicama govorio zamjenik župana Zlatka Komadine, Marko Boras Mandić, koji je potvrdio spremnost županije za pomaganjem, ali i naglasio kako je prvi cilj Županije omogućiti što kvalitetniji rad onih objekata kojima već upravlja.
    – Tek nakon toga može se razmatrati eventualno ulaganje u druge objekte pri čemu je moj osobni stav da je umjetna trava dobro rješenje za pomoćno nogometno igralište kraj sportske dvorane, ali ne i za delnički gradski stadion. No, konkretnije pojedinosti i stavove moći ćemo reći tek nakon što od GSC-a dobijemo analizu stanja i prijedlog rješenja, rekao je Boras.
    Konačno rješenje s najviše nestrpljenja očekuju svi uzrasti nogometaša delničkog »Goranina«, pogotovo seniorska ekipa koja je ove godine sastavljena od vrlo kvalitetnih domaćih igrača i pokušat će iznova biti u vrhu svog ligaškog natjecanja. No, svima je njima jasno kako će i treninzi i utakmice na delničkoj »oranici« biti deprimirajući jer je po ovako grbavom terenu ne samo vrlo teško razviti dobru igru, nego postoji i itekako pojačana opasnost od ozljeda. Upravo zbog toga od delničkog igrališta, čim ga pogledaju, bježe sve nogometne prvoligaške ekipe koje su ovog ljeta vrlo često koristile nogometna igrališta u Vratima i Ravnoj Gori. Bilo kako bilo »Goranin« će – ako im to nadležne nogometne institucije uopće dozvole – još ove sezone igrati na svom »blatnjaku«, a hoće li možda druge sezone stanje biti potpuno drukčije, tek ćemo vidjeti. Iako, za dobrobit delničkog i sporta i turizma dobro bi bilo da ruglo od sadašnjeg »igrališta« što prije ode u povijest.

IDEALNO ZA »PRIKUPLJANJE KRVNIH ZRNACA«
   
    Razmišljamo i o dodatnom uređenju nogometnog igrališta na Petehovcu koji bi itekako mogao biti odlično odredište za sportske klubove, tim više što je Planinski centar »Petehovac« proširio kapacitete i trenutačno raspolaže sa 60 kreveta pa već sada može ugostiti sportske ekipe. Do sada smo na tom igralištu otkupili zemljište između dva šesnaesterca, a za preostale dijelove zemljišta postoji mogućnost proglašenja javnog interesa nakon čega će se moći krenuti u postupak izvlaštenja, rekao je Ivica Knežević.
    Njegove riječi potvrđuje i zakupac PC »Petehovac« Srećko Orešković koji ističe kako ovo starijim Delničanima dobro poznato igralište znaju koristiti sportaši koji kod njega odsjedaju:
    – To igralište nije uređeno kako bi trebalo, ali već i takvo pruža mogućnost za one temeljne fizičke pripreme, tim više što je riječ o objektu koji se nalazi na oko 1000 metara nadmorske visine i idealan je za onaj prvi dio priprema sportaša, takozvano prikupljanje krvnih zrnaca. Naravno, dodatno uređenje za koje ne treba puno sredstava, itekako bi bilo korisno i sigurno bi privuklo veći broj sportskih ekipa na pripreme u Delnice, smatra Orešković.

(M. K.)BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice