Delnice, 17. srpanj 2013.

SADRŽAJNO LJETO U SUBOTU U DELNICAMA I FUŽINAMA POČINJE BOGAT KULTURNI TJEDAN

»Kotar Fest« zabavljat će Gorane čak šest dana

Zahvaljujući razumijevanju Grada Delnica i sponzora gledateljima ćemo ponuditi pet predstava i pet radionica, dva koncerta i humanitarnu utrku, kaže Matija Kezele, idejni začetnik i organizator »Kotar Festa«


DELNICE » Matija Kezele, idejni začetnik i organizator »Kotar Festa«, manifestacije kojoj je cilj u što većoj meri tijekom ljeta u Gorski kotar privući izvođače raznih umjetnosti vezanih uz scenu, vrlo je zadovoljan programom drugog po redu »Kotar Festa« koji će se na području Delnica i Fužina održavati od 20. do 25. srpnja, najavio je na prigodnoj tiskovnoj konferenciji Kezele:
    – Zahvaljujući razumijevanju i pomoći Grada Delnica te posebno American Expressa, ali i nekolicine drugih jakih sponzora, osmislili smo vrlo kvalitetna i raznovrsna kulturna zbivanja tijekom tih pet dana. Presretni smo zbog toga što je u odnosu na svoje prvo izdanje »Kotar Fest« s dva narastao na šest dana tijekom kojih ćemo gledateljima ponuditi pet predstava i pet radionica, dva koncerta i humanitarnu utrku. Od predstava tu su, između ostalog, i hit predstava »Pričaj mi o Gorkome« koju glumci HNK Varaždin igraju na temelju teksta Mani Gotovac, a vrlo je vrijedna i lutkarska predstava »A tko si ti?« koju će članovi Kazališne družine »Pinklec« iz Čakovca ove jeseni izvesti i na Dječjem festivalu u Washingtonu. Nadalje, s Udrugom mladih »ARTeria« organiziramo deseti Park rock na kojem uz niz bandova iz Slovenije i Hrvatske nastupa sarajevski sastav Teška industrija.
   

Prihod »Hlojkici«

Istog će dana – u subotu, 20. srpnja biti održana humanitarna utrka na kojoj će se uz kotizaciju od 20 kuna natjecati sportaši, građani i najmlađi – svatko na svojoj stazi – a prihod je namijenjen kupnji opreme Dječjeg vrtića »Hlojkica«. Financijsku konstrukciju još zatvaramo, a uz već spomenutu pomoć Grada Delnica i American Expressa treba istaknuti kako su i svi izvođači smanjili visinu svojih honorara i cijenu ulaznica. Uz to nas deset iz Udruge »Kotar teatar« te sedmero iz »ARTerie« radimo marljivo i naporno bez ikakve naknade što je također značajno za realizaciju projekta. Vjerujem da će uskoro i Ministarstvo turizma te Ministarstvo kulture prepoznati nastojanja da u ovom kraju napravimo nešto kvalitetno kad je riječ o kulturi te da će nas i oni podržati. Za sve koji žele više saznati o našim aktivnostima preporučujemn posjet web stranici na adresi www.kotarteatar.com – rekao je Kezele.
    Drugi »Kotar Fest« počinje u subotu, 20. srpnja u Parku kralja Tomislava utrkom »Tvoj korak za osmijeh djeteta« koja počinje u 11 sati, a potom će u multifunkcionalnoj dvorani u tom parku u 22 sata početi 10. Park Rock festival. U nedjelju će drugi »Kotar Fest« biti otvoren u 20 sati u Radničkom domu Delnice predstavom »Pričaj mi o Gorkome« autorice Mani Gotovac koju će izvesti glumci HNK Varaždin. U ponedjeljak je tzv. Kreativni dan s nizom radionica koje će biti održane u Fužinama i Delnicama (lutkarska, radionica izrade suvenira), a u večernjim satima glumci HNK Varaždin i Kazališne družine Pinklec izvest će predstavu »Snjeguljica mora umrijeti«.
   
Oslikavanje grafita

U utorak će u Fužinama u 10 sati biti izvedena lutkarska predstava »A tko si ti?« KD Pinklec, a u 11 sati na OPG »Plesničar« u Liču bit će održana radionica plesa prirode. U srijedu, 24. srpnja na rasporedu je Kotar Chill Day koji u Fužinama počinje u 10 sati radionicom izrade autentičnih suvenira, odnosno u Dječjem vrtiću »Hlojkica« lutkarskom radionicom, a od 17 sati u Parku kralja Tomislava počet će niz zabavnih sadržaja uz zajedničko oslikavanje grafita. Završnog dana 2. »Kotar Festa«, u četvrtak 25. travnja na delničkoj će tržnici u 10.30 biti izvedena predstava »Nekad davno, a danas – malo sutra« za koju scenarij i režiju potpisuje Matija Kezele, a završni dio počinje izložbom radova polaznika Kotar Festa koja će biti otvorena u 19 sati u Radničkom domu Delnice, dok će u 20 sati na istom mjestu početi Opera night u uzvedbi Marina i Goranke Tuhtan.

(M. K.)



BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 




 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice