Delnice, 01. ožujak 2013.

MALA SENZACIJA DELNIČKI OSNOVCI SUDJELOVALI NA PRVENSTVU ŠKOLSKIH SPORTSKIH DRUŠTAVA OSNOVNIH ŠKOLA

Mali Gorani najbolji plivači u Županiji

Goranski dječaci u konkurenciji svih plivačkih školskih sportskih klubova zeleno-plave županije osvojili su uvjerljivo prvo mjesto!


DELNICE » Kad bi bilo koja riječka, primorska ili otočna škola bila bolja od bilo koje goranske osnovne škole u skijaškom trčanju – to bi bila mala senzacija. Slijedeći tu logiku slobodno možemo reći kako je ovotjedni nastup delničkih osnovaca na Prvenstvu Školskih sportskih društava osnovnih škola Primorsko-goranske županije čista mala senzacija. Naime, na plivačkom natjecanju održanom u Rijeci mali goranski plivači u konkurenciji svih plivačkih školskih sportskih klubova zeleno-plave županije osvojili su u konkurenciji dječaka uvjerljivo prvo mjesto! Štoviše, s osvojenih 105 bodova članovi Školskog sportskog društva »Petehovac« OŠ I. G. Kovačića iz Delnica daleko su odmakli drugoplasiranom »Zametu« koji je osvojio 81 bod te trećoj »Kantridi« čiji su plivači osvojili 73 boda! Uspjeh delničkih osnovaca uljepšale su i djevojčice koje su u ukupnom poretku učenica osvojile 38 bodova i zauzele peto mjesto što je, s obzirom na »morsku« konkurenciju također izuzetan rezultat.
   

»Vidrice« do pobjede

U kategoriji dječaka delničke »vidrice« do pobjede su došle ponajviše zahvaljujući brojci od čak pet osvojenih medalja – tri zlatne i dvije srebrne. U svojim kategorijama najbrže su do cilja doplivali Fran Grenko (7. razred – 50 prsno), Marko Markovčić (7. razred – 50 leptir), a zlatnu medalju na 4 x 50 m mješovito osvojila je i štafeta u sastavu Fran Grenko, Frane Šercer, Marko Markovčić i Marko Ivošević. Srebrna odličja osvojili su Marko Ivošević (7. razred – 50 slobodno) i Mihael Petranović (7. razred – 50 leđno), a malo je nedostajalo da medalje osvoje i četvrtoplasirana Marta Kožul (4. razred – 50 slobodno) te ženska štafeta koja je doplivala do četvrtog mjesta i koju su na utrci 4 x 50 metara mješovitim stilom činile Iva Jovanović, Dora Jakupak, Ivona Rački i Doris Kovač. Pažnje su vrijedna i peta mjesta koja su osvojili Bruno Kovač (8. razred – 50 leđno) Petar Čop (6. razred – 50 prsno) i Frane Šercer (8. razred – 50 leptir), šesto mjesto Ivone Rački (6 razred – 50 leptir), sedmo Ive Jovanović (8. razred – 50 leđno), deveto Doris Kovač (5. razred – 50 prsno), deseto Doriana Račkog (7. razred – 50 slobodno) i Dore Jakupak (50 leđno), trinaesto Tare Rački (6. razred – 50 leptir) i petnaesto Ane Pleše (8. razred – 50 slobodno).
    Osvajanjem prvog mjesta u kategoriji dječaka delnički osnovci stekli su i pravo nastupa na međužupanijskom natjecanje koje će ovog travnja biti održano u Rijeci i na kojem će se boriti za plasman na državno natjecanje.
   
Zasluge trenera


Velike zasluge za ovaj uspjeh svakako ima i njihov trener Mladen Kovačević koji s njima radi u Školskom sportskom društvu, odnosno Boris Levar koji dio njih trenira u Plivačkom klubu »Delnice« kojeg su svi oni članovi. No, pohvaliti svakako treba i Primorsko-goransku županiju čiji su čelnici prije dvije godine donijeli odluku kako delnički bazen treba raditi cijele godine, dakle ne samo za trajanja školske godine. Plodovi te odluke sada su stigli – mali Gorani ne samo da su naučili plivati, već to – bar ove godine – čine i najbolje u županiji

Kontinuitet rada
   
    Ravnatelj OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Delnica prof. Mladen Bolf iznimno je zadovoljan ovim uspjehom koji je rijedak u srazu kontinentalnih i primorskih osnovaca: »Odlukom Županije prije dvije godine toj je djeci omogućen kontinuitet rada i oni su sada to vratili na najbolji mogući način postavši županijski prvaci. Krasi ih uz nadarenost i veliko zajedništvo što je za sport također jako bitno pa vjerujem da će se za njih još čuti, a budući da je većina iz sedmog razreda, očigledno je da ćemo i sljedeće školske godine biti u vrhu županijskog plivanja«, rekao je Bolf.


Marinko KRMPOTIĆ

 BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice