Delnice, 12. veljačej 2013.

SANJKALIŠTE PRVENSTVO HRVATSKE U SANJKANJU

Domaćini najuspješniji na »Potoku«


DELNICE » Sanjkalište »Potok« proteklog se vikenda bez imalo dvojbe potvrdilo i kao jedna od ponajboljih sanjkaških staza u Hrvatskoj i kao novi pažnje vrijedan delnički (goranski) turistički sadržaj. Naime, trodnevna zbivanja vezana uz prvu utrku 2. Prvenstva Hrvatske u sanjkanju na prirodnim stazama, odnosno međunarodnu 25. FIL Youth Games utrku, pobrala su samo pohvale i to kako od strane stotinjak sudionika koji su oprobali stazu, tako i od predstavnika domaćih i stranih sanjkaških organizacija i klubova vičnih pripremi ovako zahtjevnih natjecanja. Štoviše, po riječima mnogih od njih, delnička je staza po svojim karakteristikama, uređenosti i organizaciji natjecanja među ponajboljima u Europi pa ne treba ni sumnjati da će »Potok« i u budućnoisti privlačiti sanjkaše iz europskih zemalja, i to ne samo ove mlađeg uzrasta, već i starije.
   

Neviđeni entuzijazam

Tonči Čizmić, direktor Hrvatskog sanjkaškog saveza, ističe kako je bio u prilici vidjeti sve sanjkaške staze u Europi, ali ovakvog entuzijazma nije vidio: »Organizatori su na ovih oko 700 metara nad morem napravili fantastičan posao i sjajno uredili stazu, pogotovo s obzirom na vremenske uvjete koji su ih opratili. Također, logistika natjecanja je za svaku pohvalu pa sam siguran da uz ovakve uvjete ova staza i Delnice u sanjkanju mogu ubuduće samo napredovati.«, rekao je Čizmić. Uspješna organizacija natjecanja i zaslužene pohvale prije svega raduju članove Udruge »Zdolanjski kraj« koji su pred nekoliko godina i počeli sanjkaške aktivnosti na Potoku da bi potom prošle godine odlučili urediti i natjecateljsku sanjkašku stazu. »Mnogima od nas san se ispunio onog trenuka kada je s zaletišta u subotu u prvo službeno natjecanje krenuo prvi natjecatelj. Naravno, prezadovoljni smo pozitivnim ocjenama i pohvalama stručnih ljudi i natjecatelja, ponajprije stoga jer smo uložili zaista puno truda u ovaj projekt i drago nam je što smo privukli pažnju sanjkaša i pokazali kako Delnice mogu biti privlačne svima koji vole sanjkanje.«, rekao je Josip Mihelčić, predsjednik »Zdolanjskog kraja« dodavši kako će u danima kada ne bude natjecanja staza biti na raspolaganju svim ljubiteljima ove zimske zabave i sporta.
   
Sudionici utrka


Spomenimo na kraju i najuspješnije sudionike prvih natjecanja održanih na sanjkaškoj ljepotici zvanoj »Potok«. Pobjednik prve utrke Prvenstva Hrvatske u sanjkanju na prirodnim stazama je Marino Štimac iz delničkog »Prepneka«, a kod seniorki prva je njegova klupska kolegica Barbara Petranović. U uzrastu juniora pobjedio je Goran Žauhar (Prepnek), a kod juniorki Sara Ivančić (Plešivica), dok je u uzrastu kadeta domaći »Prepnek«, kao i u seniorskoj konkurenciji imao dvostruko slavlje – u kategoriji dječaka pobijedio je Jan Grego, a kod djevojčica Patricija Urbanc.
    Talijanski sanjkaši Leon Felderer i Alessandra Platner pobjednici su 25. FIL Youth Games utrke, a uz njih, koji su do pobjede došli u najzahtjevnijoj dobnoj kategoriji (Mladi 2) u ostalim kategorijama pobjednici su također redom talijanski sanjkaši – u kategoriji Mladi 1 Hannes Schoenthaler u muškoj te Verena Hoffer u ženskoj kategoriji, u uzrastu Najmlađi 2 prvi je kod dječaka na cilj stigao Patrick Staffler, a kod djevojčica Stephanie Planer, dok je u kategoriji najmlađih najbrži dječak bio Anton Genetti Gruber, a najbrža djevojčica Jenny Castiglioni. Ovu potpunu talijansku dominaciju narušila je samo Patricija Urbanc, jedina od hrvatskih natjecateljica s medaljom, koja je u utrci djevojčica u kategoriji Najmlađi 2 osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju

Pomoć i potpora
   
    Uz Zdolanjce veliki trud na pripremi spomenutih natjecanja i izgradnji staze dali su i delnički Sanjkaški klub »Prepnek« te Orijentacijski klub »Ris«, pomagali su i brojni pojedinci, kao i članovi Hrvatske Gorske službe spašavanja Delnice i Vatrogasci Delnice, a financijsku potporu cijelom projektu dali su Grad Delnice i Primorsko-goranska županija, odnosno Goranski sportski centar »Runolist« čiji direktor Damir Majnarić najavljuje kako će djelatnici tog poduzeća sudjelovati u održavanju ove atraktivne staze koja će ući u ponudu zimskih sadržaja GSC-a »Runolist« što znači, između ostalog, da će se u »Runolistu« moći iznajmiti sanjke pa – put pod noge prema Potoku.

(M.K.)

 BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice