Delnice, 21. rujan 2015.

POSJET STAMBENIM JEDINICAMA DOMA TURNIĆ

Volonterke Marija Muhvić i Bernarda Zagoršćak Gradskog društva Crvenog križa Delnice povodom dana otvorenih vrata posjetile su stambene jedinice  Doma za odrasle osobe Turnić u Brodu na Kupi (dana 11.09. i 17.09.) i Delnicama (18.09.). Na području na kojem djeluje Gradsko društvo Crvenog križa Delnice djeluju četiri stambene jedinice, jedna u Brodu na Kupi, dvije u Delnicama i jedna u Mrkoplju. Dom Turnić ovu socijalnu uslugu provodi od veljače 2015.g. te je u program na području Gorskog kotara uključeno 21 korisnika sa poteškoćama mentalnog zdravlja. To su uglavnom osobe koje su bile korisnici dislocirane jedinice Radočaj Doma Turnić koja je zatvorena zbog neprimjerenih uvjeta. U svrhu provođenja usluge organiziranog stanovanja, Dom Turnić uzeo je do sada u najam 5 stambenih prostora u kojima korisnici žive samostalno, uz podršku asistenata koja im se pruža u omjeru u kojem im je potrebna.                    

Sa volonterkama u posjeti korisnicima pridružili su se i učenici: u Brodu na Kupi Laura Gadanec i Darko Grm, učenici OŠ Frana Krste Frankopana Brod na Kupi, u Delnicama učenice Srednje škole Delnice Veronika Blašković i Ana Jakovac.

U ugodnom druženju, korisnici stambenih jedinica upoznali su volonterke i učenike sa svojim aktivnostima i kreativnim radovima, kulinarskim delicijama (kolači, sokovi od jabuka, mrkve, malina i kupina) te potrebama za novim stambenim prostorima budući ima veliki broj zainteresiranih osoba koje bi se htjele uključiti u program.

Tijekom razgovora štićenici stambenih jedinica nisu skrivali zadovoljstvo ovim načinom života. Osim delicija za goste, štićenici su pripremili zimnicu s plodovima iz svojih vrtova.

Predstoji nam obilazak još dviju stambenih jedinica  korisnicima jednoj u Delnicama (25.09.) i Mrkoplju. Posjetu korisnicima pridružiti će se učenici OŠ I.G.Kovačić iz Delnica i OŠ Mrkopalj iz Mrkoplja. Sveukupno će se obići dvadeset i četiri korisnika.

 

Kontakt osoba za stambene jedinice Kristina Vidovi
GDCK Delnice: Snježana Krizmanić, prof.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice