Delnice 18. veljača 2010.

DELNIČKI GRADONAČELNIK MARIJAN PLEŠE I DALJE NAJDRAŽA META OPORBE NA AKTUALNOM SATU

Novoosnovana Koordinacija obavijena velom tajne

Josip Horvat (SDP) zamjerio je Plešeu što vijećnike nije obavijestio o osnivanju koordinacije goranskih (grado)načelnika te što je u njen sastav ušao i predsjednik Gradskog vijeća, što nije zakonito

DELNICE – Delnički gradonačelnik Marijan Pleše i dalje je najdraža meta oporbe pri postavljanju vijećničkih pitanja, a neki od upita takvi su da pomalo frcaju i iskre. Tako je Gordana Savić (SDP) uz konstataciju kako objavljeni podaci o imovinskoj kartici Marijana Plešea nisu istiniti, kako u novčanim, tako ni u iznosima vrijednosti nekretnina koje Pleše posjeduje, zatražila točne podatke, na što je Pleše pomalo nervozno odgovorio kako su podaci o plaći izračunati u računovodstvu, a za vrijednost nekretnina nije uzimao službenog procjenitelja jer, koliko on zna, to i nije potrebno. Josip Horvat (SDP) zamjerio je Plešeu što vijećnike nije obavijestio o osnivanju koordinacije goranskih načelnika i gradonačelnika te, još više, što je u sastav tog tijela ušao i Mladen Mauhar, predsjednik Gradskog vijeća, što predstavlja nezakonit primjer miješanja predstavničkog i izvršnog tijela.
   
    Pleše mu je odgovorio kako su koordinaciju sastavljali ponajprije po kvaliteti i sposobnosti rada, a dodao je i to da je upravo Horvat, u doba dok su SDP i PGS planirali suradnju u delničkom Vijeću, zagovarao ideju da predsjednik Vijeća bude član koordinacije. To je pak ogorčilo Horvata koji je tu tvrdnju proglasio čistom laži, a s tim se složio i Alen Janjušvić (SDP) koji je od Plešea tražio ime autora sindikalnog dopisa objavljenog na Internetu pošto ga namjerava tužiti, a zanimalo ga je i da li su poduzete nedavno obećane mjere o naplati korištenja prostora u staroj šumarskoj školi. Na prvo pitanje, najvjerojatnije stoga što je obrazloženje bilo dugo i brzo čitano, Pleše je odgovorio da ga ne razumije, a govoreći o prostoru stare šumarske škole rekao je kako će se u naplatu ići čim bude dogovorena procjena vrijednosti četvornog metra tog prostora. Kako na opetovane upite o tome kad će to biti, Pleše nije odgovorio ništa osim »uskoro«, Janjušević je izrazio svoje neslaganje s takvim odgovorom.
    Svoj set pitanja Plešeu nezavisni vijećnik Ivica Briški otvorio je upitom zašto Grad nema zakonom predviđenu proračunsku zalihu, zanimalo ga je može li se pomoći u obnovi rada »Gorane Art«, prvog oblika kulturnog poduzetništva u Delnicama te mogu li se s 2.500 kuna pomoći mještani Zdolanjskog kraja za troškove nastale pri organizaciji sanjkaških zbivanja na Potoku. Odgovarajući mu, Pleše je rekao kako će se proračunska zaliha stvoriti boljim punjenjem proračuna od predviđenog, »Gorani Art« pokušat će se pomoći ponudom da svoje aktivnosti realiziraju u podrumskim prostorima zgrade TZG Delnice gdje neće morati plaćati najamninu i troškove grijanja, a Zdolanjcima će se pomoći iz sredstava Mjesnog odbora Delnice, rekao je Pleše, složivši se s Briškim da Delnice u većoj mjeri trebaju koristiti potencijale Potoka.
   
    Vijećnici su iskazali zanimanje i za niz tema komunalne problematike pa je tako Jelenu Pavić (SDP) zanimalo mogu li se s ulaza u Grad maknuti velike naslage snijega, Robert Abramović (HDZ) pitao je vodi li se briga o oštećenjima rubnjaka pri čišćenju snijega, Miroslav Mihelčić (PGS) želio je znati postoji li plan zbrinjavanja salonitnog otpada, a Alen Janjušević upitao je može li se poraditi na uređenju okoliša, parkinga i dječjih igrališta u Frankopanskoj ulici.
   
    Odgovarajući im, Pleše je rekao kako za uklanjanje snijega treba novca, a problem je u tome što će već koncem veljače sigurno biti potrošena sva za ovu godinu predviđena sredstva. Problemi oštećenja rubnika i slični slučajevi regulirani su ugovorom s koncesionarom, a kasetni prostor za salonitni otpad bit će uređen u okviru odlagališta otpada u Sović Lazu, rekao je Pleše, dok je Janjuševiću odgovorila pročelnica JUO Gordana Piskač rekavši kako Grad u Frankopanskoj želi pomoći, ali prvi korak moraju učiniti vlasnici privatnog zemljišta davanjem dozvole za rad na tom prostoru.

 

Preuzeto iz Novog lista 18.02.2010. Marinko Krmpotić 

 

 BRZI LINKOVI

   • POVRATAK NA NASLOVNICU

   • VIJESTI
   • SA SJEDNICA
   • PROSTORNI PLAN

   • PRORAČUN GRADA
   • KAPITALNI PROJEKTI
   • KULTURNA BAŠTINA
   • TURIZAM
   • POVIJEST
   • LINKOVI
   • FOTO GALERIJA
   • VIDEO GALERIJA
   • PITAJTE GRADONAČELNIKA

   • KAKO DO NAS
   • ARHIVA

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice