Delnice, 05. svibnja 2015.

NOVO POGLAVLJE NAPOKON POTVRĐEN NOVI PREDSJEDNIK SPORTSKE ZAJEDNICE GRADA DELNICA

Dražen Tomić predsjednik, a Goran Rački potpredsjednik

Bez obzira na dubinu prijepora između strana koji očito postoji, pozivam sve sportske radnike ovoga Grada na demokratski dijalog i suradnju jer ništa ne može biti jače i važnije od interesa sportaša i njihovih klubova, a taština bi morala ustuknuti i pokloniti se općem dobru i interesima većine, ističe Ivica Knežević

Nakon desetljeća kontroverzi, dubokih i nerješivih prijepora, sukobljenih interesa koji su uglavnom bili suprotni onim sportskim, kao i brojnih podjela među vodstvom delničkog sporta, nepravomoćno Rješenje koje je 17. travnja 2015. godine donio Ured državne uprave Primorsko-goranske županije – Ispostava u Delnicama, naslućuje da napori za sve do sada učinjeno, naročito angažman novoizabrane lokalne vlasti u Gradu, te želja i potreba većine predstavnika sportskih udruga da delnički sport dobije onu organizacijsku strukturu koja mu je nesumnjivo potrebna, nisu bili uzaludni!, ističe delnički gradonačelnik Ivica Knežević podsjećajući da je ovim rješenjem kao novi predsjednik Zajednice u registar udruga upisan Dražen Tomić, Goran Rački kao novi dopredsjednik. Istim Rješenjem kao neosnovan je odbijen zahtjev Sportske zajednice Grada Delnica radi upisa prestanka djelovanja Sportske zajednice, kojeg je 13. ožujka 2015. godine, podnijela Slavica Grgurić Pajnić, predsjednica u ostavci. 
    

Izvanredna sjednica

U obrazloženju razloga za donošenje takvog rješenja navodi se da je izvanrednu sjednicu Skupštine sazvalo devet članica Sportske zajednice Grada Delnica sukladno članku 39. stavak 3. Statuta Sportske zajednice i to nakon što predsjednica Sportske zajednice u ostavci nije u roku od 15 dana od podnošenja njihovog zahtjeva sazvala izvanrednu sjednicu Skupštine, već je to učinila nakon proteka roka i s dnevnim redom koji nije bio identičan onome koji su predlagatelji tražili u zahtjevu. Nadallje, pozivi za sjednicu Skupštine koju su sazvali predlagatelji pravovremeno su dostavljeni svim članicama Sportske zajednice, a na izvanrednoj sjednici Skupštine bilo je prisutno petnaest od ukupno dvadeset tri ovlaštenih predstavnika u Skupštini, dakle, natpolovična većina sukladno članku 47. Statuta, te je za sve odluke donesene na toj Skupštini glasovala natpolovična većina prisutnih predstavnika sportskih udruga. Također, navodi se u Rješenju, jedinu kandidaturu za Dražena Tomića kao predsjednika Sportske zajednice podržalo je četrnaest članova Sportske zajednice, a za funkciju predsjednika izabran je većinom od četrnaest glasova uz jedan suzdržani glas, dok je istim omjerom za potpredsjednika izabran Goran Rački. 
    Komentirajući ovo Rješenje delnički gradonačelnik Ivica Knežević naglašava da raduje činjenica da su se stvari pokrenule u pozitivnom smjeru. 
    
Suradnja i dijalog

– Iako se radi o nepravomoćnom rješenju na koje postoji mogućnost žalbe, koja ne odgađa njegovo izvršenje, jasno je da će se u kratkom roku morati izvršiti primopredaja između razriješene predsjednice i novog predsjednika, da će se tom prigodom predati i pečat kako bi novi predsjednik Sportske zajednice mogao otvoriti žiro-račun udruge, koji još do danas bivše rukovodstvo nije otvorilo, što je bio jedan od razloga zbog kojeg i financijskom poslovanje udruge nije bilo drugačije. Kroz ovo je Rješenje prepoznata želja, volja i potreba većine sportskih udruga Grada i njihovih predstavnika u Skupštini da se organiziraju u krovnoj sportskoj organizaciji na lokalnoj razini kako bi na kvalitetniji i bolji način mogli promišljati budućnost i perspektive delničkog sporta. Bez obzira na dubinu prijepora između strana koji očito postoji, pozivam sve sportske radnike ovoga Grada na demokratski dijalog i suradnju jer ništa ne može biti jače i važnije od interesa sportaša i njihovih klubova, a taština bi morala ustuknuti i pokloniti se općem dobru i interesima većine. Vrijeme će uostalom pokazati jesmo li na dobrom putu, ili će potvrditi da su cijelo vrijeme neki drugi razlozi bili puno važniji od onih sportskih. Nadam se da se to neće dogoditi i vjerujem da je pravim sportskim djelatnicima, zaljubljenicima u sport i sportskim entuzijastima interes i dobrobit sporta na prvome mjestu, rekao je gradonačelnik Ivica Knežević.

(M.K.)

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice