Delnice, 02. travnja 2015.

UVIJEK ISTO NAKON ZIME UDARNE RUPE NA ULICAMA DELNICA

Zaobilaznica bi spriječila zimsko uništenje cesta

Delnički SDP umjesto postojećeg »neizvedivog prijedloga« predlaže izgradnju od državne ceste Delnice-Brod na Kupi, s početkom između delničkog polja i izletišta »Potok«, uz tzv. »ciglanu« s izlaskom na Supilovu ulicu kod ulaza u »Seting«, ukupne dužine 380 metara 


DELNICE » Nakon što su tijekom zime često jadikovali zbog loše očišćenih prometnica, Delničani i svi koji automoblima dolaze u Delnice sada opravdano kukaju zbog na mnogim mjestima teško oštećenih prometnica. Udarne rupe najočitije su, već po tradiciji, kod ulaza u školsku sportsku dvoranu i na raskršću ispred Radničkog doma Delnice. Nadalje, kolnik je lijepo »izbombardiran« i na cesti koja vodi uz Trg 138. brigade HV-a, kao i u Prolazu Hrvatskih šuma, a na ozbiljna oštećenja moguće je naići i u drugim dijelovima Delnica. Kad će se krenuti u sanaciju i zašto to već nije učinjeno bilo je i vijećničko pitanje Mladena Mauhara (HDZ) koji je uz konstataciju kako je već znatan broj vozača pretrpio nimalo bezazlena oštećenja, tražio od gradskih službi odgovor na pitanje kad se planira sanacija, tim više što su udarne rupe sve veće i brojnije. 
    

Radovi krenuli jučer

Odgovorila mu je Davorka Grgurić rekavši da se ove godine na vrijeme krenulo u popisivanje oštećenja, ali zbog lošeg vremena nije bilo moguće istodobno krenuti i u sanaciju s kojom će se krenuti, dozvole li to vremenski uvjeti, u ponedjeljak ili utorak. I uistinu, radovi su krenuli jučer, čemu svjedoči i naša fotografija snimljena na križanju ispred Radničkog doma. 
    Odgovor nije zadovoljio Mauhara koji je primjetio kako je netočno da vremenske prilike nisu bile pogodne za sanaciju. 
    – Bilo je dovoljno lijepih dana da se u taj posao krene. Za prethodnog saziva vlasti taj smo posao radili znatno ranije no vi sada. Sve što treba je najoštećenija mjesta pokriti tzv. hladnim asfaltom i nejasno mi je zašto se to ne radi, rekao je Mauhar. 
    Grgurić mu je odgovorila da, koliko ona zna, u Delnicama nikada do sada nisu koristili tzv. hladnu masu, jer je ona znatno skuplja. 
    U raspravu o teškom stanju delničkih prometnica uključila se i Gradska organizacija SDP-a koja je na adrese medija poslala prijedlog rješenja problema koji praktički svake zime muči stanovnike najvećeg goranskog gradića i koji je, po njima, uz posljedice snježnih oborina vezan i uz opterećenost delničkih cesta prometom teretnih kamiona pa stoga predlažu alternativno rješenje. 
    
Realno rješenje


– Postojeći prijedlog »delničke obilaznice« koja prolazi od vojarne prema predjelu Kovačeva voda i izlazi na državnu cestu Delnice-Crni Lug smatramo neizvedivim, što je vidljivo i iz činjenice da se unatoč svim dosadašnjim naporima nadležnih nije do danas ostvario. Naš prijedlog je da se umjesto tog megalomanskog projekta obilaznice provede jedno financijski i tehnički povoljnije rješenje. Predlažemo izgradnju zaobilaznice od državne ceste Delnice-Brod na Kupi, s početkom na dijelu između delničkog polja i izletišta »Potok«, uz tzv. »ciglanu« sa izlaskom na Supilovu ulicu kod ulaza u »Seting« u ukupnoj dužini od 380 metara. Rješenje zadovoljava sve uvjete spoja na državnu cestu, a ujedno su i zadovoljeni svi tehnički parametri koje takva prometnica zahtjeva. Realizacijom ovog projekta omogućava se razvoj postojeće i planirane poslovne zone kao i cjelokupnog područja Grada, a uz to ovo rješenje ujedno omogućava kvalitetnije iskorištavanje postojeće poslovne zone, tzv.»Peletarnice« i »Setinga« i u potpunosti rasterećuje prometnice u centru Grada od teretnog prometa. Naše rješenje ide u prilog očuvanju novoizgrađene i postojeće infrastrukture kao i razvoju sadašnjih i budućih poslovnih zona pa se nadamo da će aktualna vlast u Gradu prepoznati kvalitetu i pozitivne učinke te krenuti u realizaciju ovog projekta, piše u priopćenju Gradske organizacija SDP Delnice.

Pokušalo se uštedjeti čekajući Hrvatske ceste 
    
    U sanaciju nije se krenulo ranije, rekao je gradonačelnik Ivica Knežević, jer je postojala mogućnost da i te troškove snose Hrvatske ceste. Sada, kada je postalo izvjesno da tako ipak neće biti, Grad Delnice krenut će se u popravak oštećenja na prometnicama.

(M.K.)

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice