Delnice, 30. ožujka 2015.

PROLJETNI GOSTI DELNICE ODLIČNO ODRADILE ULOGU DOMAĆINA

Zeko expressom na preduskrsnu feštu

Već u petak Delničani su ugostili delegaciju Fažane s kojom planiraju produbiti suradnju, a u subotu ujutro stigao je vlak s pet stotina velikih i malih Riječana za koje je bio organiziran bogat program, da bi jučerašnji dan protekao u znaku Cvjetnice i puštanja u rad nove fontane 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


DELNICE » Otvaranjem fontane na ulasku u Supilovu ulicu, podjelom maslinovih grančica namijenjenih Cvjetnici te procesijom i misom u crkvi svetog Ivana, jučer je u Delnicama kraju priveden pažnje vrijedan preduskrsni vikend koji je nizom raznovrsnih sadržaja najavio najznačajniji kršćanski praznik. Blagdansko raspoloženje osjetilo se već u petak kad je Nada Glad, predsjednica Gradskog vijeća Delnica, primila delegaciju Fažane predvođenu Adom Damjanac, načelnicom tog istarskog gradića, ujedno i saborskom zastupnicom. Dolazak Fažanaca rezultat je suradnje započete tijekom prošlogodišnje teške zime, kada je upravo Fažana bila jedna od prvih hrvatskih lokalnih samouprava koja je Goranima i Delničanima pomogla u podnošenju teškoća izazvanih elementarnom katastrofom ledoloma. Suradnja je potom nastavljena u svibnju prošle godine predstavljanjem delničkih turističkih potencijala u Fažani, a Fažanci će taj posjet istom mjerom uzvratiti 11. travnja, kad će njih pedesetak biti sudionici delničkog Proljetnog sajma na kojem će predstaviti svoje turističke sadržaje i gastronomiju. No, Istrani nisu došli praznih ruku pa je tako Nada Glad preuzela 120 sadnica jabuka, 100 sadnica krušaka i 1.300 grančica maslina vezano za Cvjetnicu i Maslinsku nedjelju. 
    

Pet stotina Riječana

»Ovo što smo vam donijeli nije puno, ali je od srca«, rekla je saborska zastupnica i načelnica Fažane Ada Damjanac, najavivši da je želja Fažanaca nastaviti i produbiti suradnju s Delnicama i Gorskim kotarom: »Od Fažane do Delnica je svega oko 90 minuta vožnje i zaista nam je želja da neki od naših gostiju uz more posjete i ovako lijepe planine, a naravno da bismo voljeli i da Gorani još ćešće dolaze u Fažanu i Istru«, rekla je Damjanac, a Nada Glad je uz zahvalu na darovima obećala da će se Delničani potruditi 11. travnja što kvalitetnije ugostiti drage goste iz Istre. 
    Nakon Istrana u petak, Delnice su u subotu bile u znaku Riječana kojih je, mahom onih jako mladih, više od pet stotina stiglo u Delnice na preduskrsnu feštu i to HŽ-ovim »Zeko expressom«. Uz animaciju i zabavu u vlaku, mali i veliki Riječani odmah po dolasku vlaka na željezničku postaju u Delnicama, dočekani su srdačno od ekipe koju su činili uskrsni zeko i njegova prateća ekipa volontera, mahom iz udruge »Dotepenac«. 
    
Preobrazba jelke

U njihovom društvu spustili su se do malog trga na početku Supilove ulice, odakle se krenulo u niz ne tako jednostavnih uskrsnih zadataka traženja uskrsnih jaja, a nakon toga uslijedilo je druženje na središnjem gradskom trgu gdje su svi koji su to željeli mogli na lice dobiti ukrase koji su ih pretvarali u zečiće, mačkice ili bilo što drugo, a da bi se velika novogodišnja jelka pretvorila u uskrsnu, pobrinuli su se dečki iz DVD-a i JVP-a Delnice koji su najmlađima omogućavali da na zelene jelkine grane postave raznovrsne uskrsne ukrase. Uz to, našlo se vremena i za natjecanja u skakanju u vrećama, plesu, šetnji i drugim raznim oblicima zabave koji su bili ukrašeni prekrasnim proljetnim danom pa će preduskrsni dolazak »Zeko expressom« u Delnice za mnoge biti nezaboravan.

(M.K.)

 
 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice