Delnice, 15. studeni 2014.

DAR ŽUPANIJE SVEČANA PRIMOPREDAJA NOVOG VOZILA

Kombi delničkim učenicima-putnicimaDELNICE » Novi kombi Opel Vivaro 2.0 TDI vrijedan 189.956 kuna od jučer je na raspolaganju učenicima-putnicima delničke OŠ Ivana Gorana Kovačića, a svečanoj primopredaji uz delničke osnovce i njihova ravnatelja Mladena Bolfa nazočili su u ime donatora, Primorsko-goranske županije, zamjenici župana Marina Medarić i Petar Mamula te pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin. Novi kombi koji može prevoziti osmero putnika i vozača odmah je »pod svoje« uzeo vozač Ivica Markovčić, a probna vožnja pokazala je da sve »štima« baš kako treba. 
    Novi kombi, istaknuo je ravnatelj Bolf, bio je vrlo potreban jer je dosadašnji kombi pri kraju svojih snaga nakon što je punih 11 godina vozio djecu i prešao više od 140.000 kilometara. »Taj je kombi vozio učenike-putnike i djecu s posebnim potrebama iz Dedina, Zalesine, Marija Trošta, Lučica, Tihova i Crnog Luga, a koristio je i pri odlascima na razne priredbe, terensku nastavu, natjecanja i stručne skupove. Zamjena je došla u pravi tren i zahvalni smo Primorsko-goranskoj županiji na iskazanom razumijevanju i pomoći i to ne samo u slučaju kupnje ovog vozila već i na nizu drugih primjera«, rekao je Bolf, a zamjenica župana Marina Medarić istaknula je kako je, shvaćajući složenost prijevoza školaraca na goranskom području, Primorsko-goranska županija od 2002. počela goranskim osnovnim školama nabavljati kombi vozila za prijevoz učenika. 
    »Od 2002. PGŽ je nabavio 15 kombi vozila za svih deset škola Gorskog kotara i u to je uloženo 2,4 milijuna kuna. Svaka od škola u Gorskom kotaru ima jedan kombi, a na području koje pokriva OŠ Petra Zrinskog Čabar su tri. U ovoj školskoj godini kombi vozilima se prevozi ukupno 164 učenika goranskih osnovnih škola, a troškove goriva, registracije, servisa, popravaka i autoguma u potpunosti snosi PGŽ kroz decentralizirane funkcije školstva«, rekla je Medarić.

(M. K.)

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice