Delnice, 14. studeni 2014.

PRIHVAĆENA KANDIDATURA REKREATIVKE IZ CIJELE HRVATSKE DOGODINE U DELNICAMA

Delnice domaćin festivalu sportske rekreacijeDELNICE » Odlukom Hrvatskog saveza sportske rekreracije »Sport za sve« prihvaćena je kandidatura Delnica za 11. Hrvatski festival sportske rekreacije za žene pa će zahvaljujući tome 7. studenog sljedeće godine Delnice biti domaćin priredbi koja će okupiti petstotinjak rekreativki s područja cijele Hrvatske. Vijest o tome medijima su jučer prenijeli Davorin Klobučar iz Goranskog sportskog centra te delnički gradonačelnik Ivica Knežević. 
    – Nakon naših razgovora s predstavnicima HOO-a, Hrvatskog saveza sportske rekreacije i nadležnih županijskih institucija uspjeli smo pokazati mogućnosti Delnica kao odredišta za pripreme sportaša i rekreativaca te zahvaljujući tome podnijeli uspješnu kandidaturu za Festival rekreacije za žene, istaknuo je Klobučar angažman GSC-a. Nastavljamo u tom ritmu pa je tako Hrvatski savez sportske rekreacije postao pokrovitelj našeg Sanjkaškog kupa Gorskog kotara i usmjeravat će svoje članice na sudjelovanje u tom natjecanju, kandidirat ćemo Delnice za veliko savjetovanje o obuci neplivača koje će biti održano sljedeće godine, a sa Zajednicom sportova PGŽ-a i Županijskim savezom sportske rekreracije organizirat ćemo i županijska okupljanja – rekao je Klobučar. 
    Gradonačelnik Knežević je istaknuo da će Grad Delnice, koji je uz GSC te udruge »Kupa« i »Parejda« organizator Festivala sportske rekreacije za žene, tom zadatku prići odgovorno. 
    – Osnovat ćemo operativna tijela koja će pokušati na što bolji način organizirati taj skup od kojeg će koristi imati i Delnice i Gorski kotar – rekao je Knežević. 
    Obojica su posebno pohvalila članice Društva športske rekreacije »Parejda« iz Delnica koje su predstavile Delnice na 10. Festivalu sportske rekreacije za žene u Kninu. U konkurenciji 31 ekipe članice »Parejde« zauzele su odlično treće mjesto, a rezultat je tim vredniji jer su za nastup saznale tek nekoliko dana prije natjecanja.

(M. K.)

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice