Delnice, 11. studeni 2014.

Lado u Delnicama

LADO u Delnicama proslavio 65. obljetnicu umjetničkog djelovanja

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerDELNICE » Slaveći 65. obljetnicu umjetničkog djelovanja Ansambl „Lado“ počastio je delničane vrhunskim doživljajem.  S jedanaest plesova i pjesama , Lado je uz vrhunsku izvedbu, prikazao i bogatstvo Hrvatske kulturne baštine.
Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, nacionalni je profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. godine, sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. Vrhunski plesači, njih 37, koji su istodobno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 15 odličnih glazbenika svira pedesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata.
Uz glazbene i plesne izičaje Ansambl LADO posjeduje i jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote (više od 1200 kompleta), od kojih su neke stare i više od stotinu godina pa ga zato s pravom nazivaju i "putujućim muzejem".

 

 

 
© Copyright Grad DELNICE • Izrada i održavanje Magdalena Delnice